Frankrike

Vi spurtar genom Antibes, Cannes och Nice

Sista dagen på resan gick flyget hem ganska sent, så vi bestämde oss för att maximera de sista timmarna i Frankrike för den här gången. Vi skippade de bergiga, branta småvägarna från Cassis mot Cannes och tog motorvägen istället. Tvärtemot våra vanliga principer, men jag hade fått nog av höjder.

När vi kom fram till Nice visade det sig att det var något sådant här som Bella och Jackie hade önskat sig av resan. Istället hade vi tagit med dem till gamla romerska broar, lavendelfält, borgar och slott. Och jag får väl erkänna mig mest ansvarig, eftersom jag är den som brukar planera resorna.

En strand och ett turkosblått hav, vad mer kan man önska sig?

Jackie beställer nästan alltid Caesarsallad, och här i Antibes gjorde jag också det. Och maten måste förstås förevigas. Sådan mor, sådan dotter ;)

På flygplatsen i Nice patrullerade militärer. Skall man känna sig orolig är trygg när man ser dem..?

Flyget hem var rejält försenat, så vi kom hem långt efter midnatt. Men vi ägnade oss åt sådant som man väl ofta gör på en flygplats. Vi läste, försökte sova litet och åt. Den här bilden är dock från loungen på Arlanda när vi var på väg ned till Frankrike.

När vi reste ned till Frankrike fick vi en intressant frukost. Och jag läste en väldigt bra bok. Recension finns i min andra blogg, där jag skriver en hel del om böcker.

Väldigt god mat på flyget hem. Kyckling med linser, vete, svarta bönor, picklade gula betor och rödbetscreme med getost och honung. Rena lyxmåltiden!

Och dessert :)

Övriga inlägg från vår resa längs Franska Rivieran:

* Vi reser över bergen till kuststaden Cassis och och besöker turkosblå laguner
* Storslaget utan dess like på Le Vieux Castillon
* Behagliga dagar på ljuvligt pensionat i Carcassonne
* En mysig kväll i den nästan overkligt franska och idylliska byn Peyriac-de-Mer
* Missa inte La Table d’Emilie i Marseillan
* Lunch i amerikansk 50-talsstil i Nîmes
* Vi besöker romerska Pont du Gard och våtmarkerna i Camargue med vilda hästar
* Vi bor i källarvalven på en kvarn från 1400-talet
* Lavendelfälten vid Sénanqueklostret i Provence
* Medeltida gator och livfulla torg i Aix-en-Provence
* Planering inför vår resa i Provence och Languedoc-Roussillon

Det var det sista inlägget från förra årets resa längs Franska Rivieran. Hoppas ni gillat att följa med på resan, i text och bilder här på bloggen! 

3 kommentarer

 1. Kan inte låta bli att skratta här. Ni spurtade genom tre semester- och ”pengarparadis” och du spurtar dig genom de sista två dagarna av resan som ägt rum för mera än ett år sedan – hahaha:-)
  Förstår Jackie och Bella faktiskt. Jag menar i deras ålder vill man ju ligga på stranden, lyssna på musik och/eller FB:a. Då är man inte så intresserad av fina landskap, berg och dalar samt broar. Minns att en av döttrarna vägrade göra en likadan resa i år. Så nästa år är det bara att tänka mindre ”själviskt” och boka en tråkig paketresa till Marbella eller nåt sånt;-)
  För mig som läsare var det väldigt kul att följa resan, då jag kände igen många orter. Tack så mycket för snålskjutsen;-)

  Gillad av 1 person

  1. Charterresa till Marbella kanske inte vore så fel. Jag har dock inte gett upp om att övertala dem att bila ned till Danmark, eller kanske hela vägen till Frankrike. Men vi har väldigt bestämda viljor allihop, så vi får väl se vad det blir. Vi kanske stannar hemma.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: