Om mig

Hej! Vad roligt att du har hittat hit!

Hello from abroad är min reseblogg där jag delar med mig av våra upplevelser från resor vi gör, resor som vi planerar och även utflykter inom Sverige. Det är lätt att glömma bort att se allt spännande och fint i sitt eget land, så det blir även en hel del inlägg från intressanta och vackra platser i vårt närområde, framför allt i Stockholm, Uppsala, Norrtälje, Sigtuna.

Mer än halva nöjet med att resa är att få möjlighet att fotografera nya, spännande motiv, så inläggen innehåller många bilder. Och text förstås, det är ju reseberättelser du hittar här! Att skapa med text och bild är några av mina största intressen, och extra roligt är det när inläggen kan inspirera på samma sätt som en riktigt bra feelgoodroman.

Vi gjorde vår första resa med barnen när de var fyra och sex år. Trots allas varningar om att resa till en storstad som New York med så små barn, var det dit vår första resa gick. Det gick alldeles utmärkt, på alla sätt och vis! Här skriver jag om vår vistelse i the Big Apple, och ger en del tips som gjorde resan väldigt smidig för oss.

Resan till New York gav mersmak, och ett halvår senare gav vi oss iväg på vår första roadtrip med barnen – genom nio stater längs USAs östkust, från Florida till New York. Under tre veckor bilade vi runt och såg och upplevde enormt mycket. Mina favoriter bland de amerikanska staterna är utan tvekan Georgia och South Carolina – så annorlunda och så coolt! Ett endaste irritationsmoment inträffade under hela resan, och det var när vi inte hade möjlighet att stanna just då för att köpa kaffe till mig…

Flera roadtrips har det blivit, bland annat genom Skottland, och flera gånger genom Italien och Frankrike.

Våra reseplaner är ganska spridda, eftersom vi är nyfikna på litet olika saker i vår familj. Jag vill till Island, Norge eller Skottland igen. Förutom att naturen är fantastisk, har jag en dröm om att få se och fota lunnefåglar som har häckningsplatser där. USA lockar alltid. Jag vill tillbaka till vissa av de platser vi besökt, och utforska dem ännu mer. Och så vill jag göra en roadtrip igen genom USA. Den här gången från Vancouver i Kanada och österut genom Oregon, Idaho, Wyoming, Montana, Colorado. Och så vill jag alltid tillbaka till Frankrike.

 

Kontaktar mig gör man enklast på e-post: annette.juhlin@telia.com

 

%d bloggare gillar detta: