USA

Road trip genom nio stater i östra USA

Vart och hur reser man om man vill få sol och värme, och samtidigt få inblick i ett annat lands natur, kultur och historia? Om man gillar att resa runt och uppleva mycket, men reser med två barn i förskoleåldern? Och vad gör man om ressuget dessutom är så stort att man vill resa redan i maj?

Vi valde att resa till Florida och bila därifrån runt östkusten och upp till New Jersey. En resa med en spännande mix av sol och bad, historia, kultur, natur, mat och shopping. När vi åker är det dessutom ekonomiskt väldigt fördelaktigt eftersom dollarn står i ungefär sex kronor.

Det tog sin lilla tid att komma hit, men det var det värt! Nio timmars flyg till världens näst mest trafikerade flygplats, nämligen O’Hare International Airport i Chicago. Därifrån två timmars transfer med tåg till en annan terminal på flygplatsen + drygt två timmar med flyg till Tampa i Florida. Sista sträckan var inte rolig… Flygplanet var det skraltigaste jag flugit med, till och med stolsitsarna lossnade..! Vid starten skakade och mullrade det så att man knappt kunde höra sig själv…

Men, allt var förlåtet när vi landade mjukt och fint och snabbt kunde hämta ut vår hyrbil, en vit Chevrolet Traverse. En mycket större bil än vi räknat med, så allt kommer att få plats riktigt bra!

Så rolig start på resan! Vi tog in på ett helt vanligt litet Best Western hotell i Tampa för att övernatta, men hotellet och rummet gjorde tjejerna överlyckliga för att de tyckte att det var så fint. Och de hojtade vilt från baksätet när de såg palmer i verkligheten för första gången!

Florida är ju känt för att locka pensionärer, och för att vara prydligt och tillrättalagt. Det var också det intrycket vi fick ganska snabbt. Den här solbrände gentlemannen var jag bara tvungen att smygfotografera… Vi såg honom svänga in mot en golfbana, såklart..!

I morgon åker vi vidare mot Captiva Island och South Seas Resort. Där skall vi njuta av sol och bad i några dagar, och anpassa oss till tidsomställningen. I USA är det ungefär – 6 timmars tidsskillnad i förhållande till Sverige. Förra gången vi var i USA vaknade vi mitt i natten klarvakna, eftersom kroppen var inställd på att det var morgon i Sverige.

Vår road trip kommer att börja med vita stränder, palmer och turkosblått hav, träskmark och alligatorer, Crystal Palace och Disneyprinsessorna. Sedan åker vi vidare upp genom South Carolina med spännande, vackra och historiskt viktiga platser som Savannah och Charleston. Där måste vi absolut besöka Boone Hall Plantation, en av de stora bomullsplantagerna i söder som fortfarande ser ut ungefär som då och till och med har slavbostäderna bevarade.

Sedan bär det av nordväst mot Appalacherna där den vackra vägen Blue Ridge Parkway börjar.

Jag brukar inte vara så intresserad av att se kända byggnader, men i Washington vill jag faktiskt se Vita huset och Capitolium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: