Frankrike

Missa inte La Table d’Emilie i Marseillan

På vår väg ned mot nästa boende, Le Flamant Rouge Guesthouse, stannade vi för lunch strax innan Béziers. Jag fick tips på Instagram från Terese Holmquist (@neyobi) om den här restaurangen som hon och hennes familj brukat stanna till vid på väg mot sitt sommarhus.

Titta vilka undertallrikar de har, det är ju samma motiv som jag sålde som stämplar när jag hade scrapbookingbutik; Sarah Kay. Jag blev litet nostalgisk faktiskt.

Så här såg originalmotivet ut

Vi beställde en trerättersmeny, men först fick vi in två aptitretare. Det här var en slags majssoppa.

Jag har litet svårt för paté, men jag åt upp det mesta av den. Salladen, fågeln, potatisbakelsen, salladen och det lilla ägget var däremot väldigt gott.

Som varmrätt fick jag hundmat, som ni ser. Märgben serverade rakt upp och ned på tallriken. Jag blev skeptisk, men Bella påpekade att märgben är väldigt nyttigt även för människor, så jag åt. Japp, det är sant. Jag gillar smaken som märgben ger till soppor och kalvsylta, men jag har aldrig ätit det så här tidigare. Nu har jag det. Köttbiten, grönsakerna och de olika såserna smakade fantastiskt. Märgbenet var jag inte lika entusiastisk över. Helt ärligt trodde jag att jag skulle börja må illa, men jag klarade mig.

Jag har själv gjort profiteroller några gånger. Ett par gånger lyckade, andra mindre lyckade. Den här jättestora varianten var helt lyckad med litet mandelmassa i locket, vaniljkräm och grädde inuti, och så chokladsås gjord på minst 70%-ig choklad. Smarrigt!

Några tips

★  Adressen är 8 Place Carnot, 34340, Marseillan, France. Byggnaden är från 1100-talet. Utanför finns en stor parkering.
★  Restaurangen är lätt att missa, trots att man står precis framför. Man väntar sig en uteservering, men någon sådan finns det inte, och entrén är väldigt diskret. Istället för uteservering finns istället en liten vacker innergård
★  Omdömena på Tripadvisor är väldigt positiva. 65 % anser att restaurangen är excellent, 24 % att den är very good
★  Restaurangen ligger ca 20 min bilresa från Carcassonne
★  För middag är det antagligen bäst att boka bord. Tel. +33 4 67 77 63 59

Övriga inlägg från vår resa längs Franska Rivieran:

* Storslaget utan dess like på Le Vieux Castillon
* Behagliga dagar på ljuvligt pensionat i Carcassonne
* En mysig kväll i den nästan overkligt franska och idylliska byn Peyriac-de-Mer
* Missa inte La Table d’Emilie i Marseillan
* Lunch i amerikansk 50-talsstil i Nîmes
* Vi besöker romerska Pont du Gard och våtmarkerna i Camargue med vilda hästar
* Vi bor i källarvalven på en kvarn från 1400-talet
* Lavendelfälten vid Sénanqueklostret i Provence
* Medeltida gator och livfulla torg i Aix-en-Provence
* Planering inför vår resa i Provence och Languedoc-Roussillon

 

I nästa inlägg skall ni få se bilder från Peyriac-de-Mer, där vi bodde på ett svenskägt pensionat i rum möblerade efter olika teman. Vi bodde i rummen Albert Camus och Coco Chanel.

Välkommen att titta in igen och följa med oss på vår resa genom text och bilder!

4 kommentarer

  1. Hahaha, det finns ju till och med en märgbenssked från 1600-talet att köpa, den lär inte vara för hundarna :-D Märgben är en delikatess, så det var kul att du fick prova det!
    Visst är tips som detta ovärderliga? Det stället hade du nog inte hittat på egen hand och ganska folktomt tycker jag att det ser ut. Var det dyrt? Det ser dyrt ut …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: