Frankrike

Lunch i amerikansk 50-talsstil, i Nîmes

I Nîmes finns ett snabbmatsställe inrett som en amerikansk 50-talsdiner. Vi parkerade och såg direkt vilket ställe det var. Trodde vi, ja… och lät oss luras av amerikanaren som stod parkerad utanför ett helt annat ställe ;)

Det vi var på väg till var det som ligger bakom det här, och som heter Memphis-Coffee. Men vilken tur att vi lät oss luras av bilen och flaggorna, för det var verkligen ett lyckokast! Lägg Ben’s Diner på minnet, det var ett snabbmatsställe som både våra tonårstjejer och vi älskade.

Vi åt både lunch och middag här. Enorma milkshakes förstås, för att förstärka den amerikanska känslan.

Så cool inredning där varje detalj var genomtänkt. Och det spelades 50-talsmusik, såklart. Bella och Jackie tyckte att det såg ut precis som Pop’s Diner i den amerikanska ungdomsserien Riverdale, och det förstärkte nog upplevelsen för dem.

Efter all fransk måttfullhet och finess kändes det skönt med ett amerikanskt avbrott där allt var stort, vräkigt och så långt från måttfullhet som man kan komma. Kolla toaletterna..!

Jag älskar det franska, men jag erkänner att jag är svag för det amerikanska också.

Småroligt att se en amerikansk snabbmatsmeny med beskrivningarna av rätterna på franska.

Det gick så snabbt att beställa och få maten, och det var väldigt skönt efter alla franska tvårättersmenyer som vi dittills ätit och som tagit flera timmar att få in och äta. Ibland vill man bara få maten på bordet och äta den. Så var det här. Gott var det också. Älskar kontrasterna… kolla den stora amerikanska hamburgermenyn och så den lilla, lilla franska kaffekoppen bredvid :)

Några snabba tips om Ben’s Diner

★  Ben’s Diner finns i Nîmes med en stor parkering intill.
★  Vi åt både lunch och middag här, och provade olika hamburgermenyer, caesarsallad, smoothies och milkshakes. Allt var lika gott och vällagat.
★  Inredningen var otroligt läcker med kända artister och skådespelare från  50-talet på väggarna, och musik av bland andra Elvis Presley strömmade ut ur högtalarna på alldeles lagom volym
★  Vi blev överraskade av att det var så få gäster, men nu läste jag på hemsidan att stället är nyöppnat – missa inte om ni är i Nîmes!
★  Om ni inte sett teveserien Riverdale (finns på Netflix och DVD) kan jag berätta att den baserar sig på den amerikanska tecknade serien om Acke, som bland andra jag läste när jag var barn

Övriga inlägg från vår resa längs Franska Rivieran:

* Storslaget utan dess like på Le Vieux Castillon
* Behagliga dagar på ljuvligt pensionat i Carcassonne
* En mysig kväll i den nästan overkligt franska och idylliska byn Peyriac-de-Mer
* Missa inte La Table d’Emilie i Marseillan
* Lunch i amerikansk 50-talsstil i Nîmes
* Vi besöker romerska Pont du Gard och våtmarkerna i Camargue med vilda hästar
* Vi bor i källarvalven på en kvarn från 1400-talet
* Lavendelfälten vid Sénanqueklostret i Provence
* Medeltida gator och livfulla torg i Aix-en-Provence
* Planering inför vår resa i Provence och Languedoc-Roussillon

 

I nästa inlägg berättar jag om vår fortsatta resa söderut, en fantastisk restaurang och ett väldigt charmigt pensionat!

Välkommen att titta in igen och följa med oss på vår resa genom text och bilder!

3 kommentarer

  1. Så helt galet det ser ut med en amerikansk diner i Frankrike – tycker vi som vill ha det genuina! Men så tänker säkert turister som kommer till Sverige och hittar något liknande (om det finns). Fantastiskt genomarbetat både vad gäller dekor och meny, nog skulle jag gilla att gå dit också. Den där milkshaken ser oemotståndlig ut.

    Gilla

  2. Den dinern påminner verkligen om den ”äkta” vara som fanns på 1980- och 1990-talet i USA. Ja, förhoppningsvis finns dessa diners kvar än såklart.
    Gillar inredningen och maten. Himla coolt! Å självklart är menyn på franska, för fransmännen drar sig ju för att använda engelska;-)
    Undrar dock hur poppis Ben’s Diner är i Nîmes, för fransmän liksom italienare och spanjorer älskar ju att ha utdragna långluncher.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: