Frankrike

Vi bor i källarvalven på en kvarn från 1400-talet

I mitt förra inlägg såg ni bland annat bilder från vår resväg upp mot lavendelfälten vid Sènanqueklostret i Gordes. Slutstation för dagens resa var en vattenkvarn från 1400-talet där vi skulle bo en natt – Domaine du Moulin. Vatten från floden Nizon (som är en av många små floder som kommer från den stora floden Rhône) rann fortfarande under kvarnen.

Kvarnen låg i slutet av en enormt stor park. Allt var väldigt välskött och jag blev riktigt imponerad av hur man kan hålla en så stor egendom i så fint skick.

De här två kikade på oss i floden. Jag associerade direkt till elaka Ursulas två sidekicks, muränorna Kroken och Snoken, i en av Disneyfilmerna om sjöjungfrun Ariel. Men sådana fiskar ser det ju inte ut att vara, däremot skulle jag inte frivilligt bada i den här floden…

Här bodde Bella och Jackie och vårt rum var lika fint.

Hjälp, vad det stormade just den här dagen! Dynorna som låg på solstolarna flög nästan ned i floden flera gånger och topparna på träden runt poolen böjde sig i nittio grader i vindarna. Men det var ändå väldigt varmt, så vi både solade och badade. Jag hade en stor hatt som skydd mot solen, och den fick jag knyta fast rejält under hakan för att den inte skulle blåsa iväg!

Här ser man på vattnet vilka vågor det blev av vindarna. Det var som att bada i havet. Men härligt! Tjejerna var mer i vattnet än på land, men även jag simmade mycket. Jag hade ont i ländryggen när vi åkte till Frankrike, efter att ha gått med grästrimmern på vår tomt i två timmar (aldrig mer…), men ryggen blev mycket bättre efter all tid jag tillbringade i vattnet.

En ganska klassisk frukost som på de flesta platser vi bodde på. Fruktsallad, croissanter, juice, ostar, skinka, sylt, små yoghurtar, kaffe/the/varm choklad. Här fick vi ägg också, men de var redan kokta och därför kalla. Väldigt mysigt att börja dagen så här, med utsikt över den stora parken och floden alldeles intill.

I källarvalven i kvarnen fanns knappt WiFi, men här ute på terrassen passade vi på att uppdatera oss om vad som hänt sedan sist, på nyhetssajter och på sociala medier.

Ett pensionat jag kan rekommendera – Domaine du Moulin

★  Det är bara två mil till Avignon och Orange och tre mil till Nîmes
★  Härlig, stor pool: 17 x 6 meter! Det fanns även tennisbanor och boulebana i parken
★  Personligt boende och väldigt trevlig ägarinna, som förresten hette nästan samma som jag; Antoinette
★  Missa inte den lilla byn från 1100-talet som ligger bara några minuters bilresa från Domaine du Moulin, Saint-Laurent-des-Arbres, som jag har skrivit om här

Ett inlägg kommer lägre fram med hela resvägen, sträckor och samtliga boenden, om någon skulle vilja göra motsvarande resa som vi.

Övriga inlägg från vår resa längs Franska Rivieran:

* Storslaget utan dess like på Le Vieux Castillon
* Behagliga dagar på ljuvligt pensionat i Carcassonne
* En mysig kväll i den nästan overkligt franska och idylliska byn Peyriac-de-Mer
* Missa inte La Table d’Emilie i Marseillan
* Lunch i amerikansk 50-talsstil i Nîmes
* Vi besöker romerska Pont du Gard och våtmarkerna i Camargue med vilda hästar
* Vi bor i källarvalven på en kvarn från 1400-talet
* Lavendelfälten vid Sénanqueklostret i Provence
* Medeltida gator och livfulla torg i Aix-en-Provence
* Planering inför vår resa i Provence och Languedoc-Roussillon

 

Dags att bege sig vidare! Den här dagen skulle innehålla både spännande sightseeing, god mat (tjejernas favoritställe under resan, skulle jag gissa) och Sverige-Tyskland på fransk teve. Mer om det i nästa inlägg!

7 kommentarer

 1. Vilken pärla du hade hittat där! Åh, det ser så lyxigt och ljuvligt ut att det verkar synd att bara stanna en natt. Frukostplatsen är en sådan som man kan sitta och drömma om när novembermörkret lägger sig. Så himla charmigt med alla de mörka (svarta?) ljusen som står åt alla håll :-)
  Kroken och Snoken fick du verkligen en toppenbild av – jag förstår precis liknelsen. Vem vill bada med de där fulingarna i vattnet?

  Gilla

  1. Det var verkligen en upplevelse :) Det är skönt att komma hem och jag tänker alltid att borta är bra men hemma är bäst, men det tar bara några dagar så vill jag iväg igen och få mer av sådana här upplevelser.

   Gillad av 1 person

 2. Har läst föregående och det här inlägget! Ljuvligt äger jag bara. Å din research samt planering är outstanding. Du valde verkligen guldkornen och lyckades helt perfekt med det:-)

  Gilla

 3. Så mysigt! Och just att bo lite bortom turismen uppskattar vi också. Härliga omgivningar och väldigt lugnt och vackert. Verkligt lockande bilder. Så fina!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är så skönt och känns mer genuint att komma bort från mängder av turister. Ofta hittar man helt andra, spännande saker än de typiska monumenten m.m. om man reser omkring i landet. Tjejerna har ju varandra, annars skulle de kanske tycka att de saknade andra barn, på hotellen/pensionaten vi väljer, eftersom det sällan är andra yngre där. Vi har ofta poolen för oss själva på eftermiddagarna när vi kommer tillbaka efter utflykter.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: