Skottland

Sagolik natur i berömda filmers fotspår

På vägen från Edinburgh mot Fort William, platsen för vår första övernattning, åkte vi genom Glen Nevis-dalen och förbi Glen Nevis, som är Storbritanniens högsta berg.

Jag tog en bild på vår hyrbil, mitt i den storslagna naturen… Vilken kontrast, eller hur? Här passar jätten Hagrid betydligt bättre in, än en modern SUV.

Har ni sett filmerna om Harry Potter känner ni säkert igen er. Många av scenerna i filmerna om Harry Potter är filmade här i västra delen av Skotska höglandet. Till exempel quidditchmatcherna.  Här filmade man också Rob Roy, Braveheart och Highlanderfilmerna.

Att påstå att Skottland är väldigt glest befolkat måste vara en underdrift…

Vi försökte koppla upp oss mot Internet varje kväll på vår resa genom Skottlland, men det fungerade först när vi var tillbaka i Edinburgh. Men det kändes egentligen helt rätt. Här ute bland de dimhöljda bergen och på hedarna var det fantastiskt att bara vara, åtminstone under några dagar.

 

Här är alla inläggen från vår resa i Skottland 2011:

 

 

 

10 kommentarer

  1. Ja, det var som att vara mitt i Harry Potters värld. Nästa gång vi reser till Skottland skall jag kolla upp en bra resväg i spåren av Outlander, bok- och filmserien av Diana Gabaldon.

   Gilla

 1. Åh, det ser precis ut som när jag var till Skottland när barnen var små. Samma regntunga moln men lika vackert ändå! Vi hade våra mountainbikes med oss och cyklade med småttingarna bland bergen. En minnesvärd resa även om jag faktiskt inte återvänt dit.

  Gillad av 1 person

  1. Så skulle jag också vilja uppleva Skottland, på mountainbikes eller kanske till häst. Att komma ännu närmare naturen. Nu är våra barn äldre och skulle nog gilla den idén :)

   Gilla

 2. Mmm, verkar som att vi gillar samma typ av resor! Vi har varit i Skottland flera gånger med barnen, nu senast över jul då vi också var uppe vid Glen Nevis. Underbara, vackra land!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, Skottland vill vi också återvända till! Jag såg att ni har varit på östra sidan med St Andrews. Jag kan tänka mig att Patrik också skulle gilla det reseförslaget, eftersom han spelar golf. Jag skulle kunna tänka mig att hänga med på en runda, om jag får köra golfbil :-) På min vill-se-lista står också flera av de platser som nämns i böckerna om Claire och Jamie i Outlander. De böckerna är ju delvis baserade på verkliga historiska händelser, så man skulle förena litet historielektion med kultur.

   Gilla

  1. Det var så storslaget, jag måste verkligen använda det ordet, för det var så det var, storslaget. Nästa gång vill jag resa till den ö i Skottland där det lever Lunnefåglar. Det är min dröm, en av dem i alla fall, att se och fota Lunnefåglar :)

   Gilla

  1. Skottland var väldigt vackert och väldigt gemytligt, dit vill jag gärna resa tillbaka. Skall titta in hos dig litet senare och se vad du fick uppleva i Skottland :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: