Skottland

Glencoe och the Jacobite/ Hogwartsexpressen

I filmerna reser Harry Potter med ett fantastiskt läckert tåg – Hogwartsexpressen!

Det kunde vi förstås inte missa, så vi följde järnvägsrälsen från Fort William och nästan ända fram till slutstationen! Här har jag lyckats ta mig igenom regnvåta buskar och högt gräs för att föreviga de berömda rälsen…

Tåget åker över Glenfinnanviadukten som ligger i Glennfinnan Estate, en bit ifrån Glencoe. För att komma närmare krävdes en promenad på 90 minuter i ganska krävande terräng för barn, så vi nöjde oss med en bild på avstånd…

På morgonen åker tåget med fronten framåt från Fort William. På eftermiddagen kör det baklänges tillbaka, ni ser vad jag menar på fotot här nedanför. Det fick vi veta medan vi fikade i en av tågvagnarna som används som restaurang vid en av stationerna.

Det skulle med andra ord inte bli så snygga foton i alla fall, med tåget vänt baklänges, så vi åkte tillbaka till stationen för att åtminstone få en bild på det berömda loket. Det blev litet extra stämningsfullt när det passande nog började att regna när loket gled in på perrongen..!

Jag gillar ånglok, och det här är ju riktigt läckert!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: