Sverige

Vi flyttar från slott till koja, och njuter av mycket och god mat på Fårö

I Visby bodde vi så här fint på Hotell Slottsbacken.

Det serverades en dignande frukostbuffé som varierades litet varje morgon. Den här morgonen startade jag med bröd med pålägg, croissant, frukt, pannkaka med sylt och grädde, ägg, bacon och juice.

En annan morgon fanns det en stor skål med skuren, färsk mango med lättvispad grädde… hjälp vad gott det var. Men jag började sakna den havregrynsgröt vi brukar starta dagen med när vi är hemma, så jag provade att göra en egen gröt genom att hälla tevatten över hotellets egengjorda granola med gryn, bär och fröer. Inte så dumt faktiskt. Märkligt nog hade de bara bryggkaffe på hotellet, och det fungerar inte för mig när kaffe står länge i kannan och utsöndrar garvsyra. Men inga problem, vi hade nespressomaskinen med oss hemifrån, så jag tog med en kopp ned till frukostmatsalen.

Efter fyra dygn i Visby var det dags att köra uppåt mot Fårö. Precis allt var bokat där när vi till slut bestämde oss för att resa till Gotland i sommar, men vi lyckades få det allra sista rummet på Fårögården.

På vägen upp mot Fårögården fick vi se får som gick och betade, till synes helt fritt. Eller lamm, som gotlänningarna kallar även de vuxna djuren. Vi körde in på en liten kalkstensväg och jag och Bella hoppade ur för att ta bilder.

Jag älskar får, och här fanns ju nästan ett hundratal frigående. Jag provade att få kontakt med dem genom att försöka bräka som ett får, och jag fick faktiskt svar :)

Så här trodde vi att vi skulle bo på Fårögården. I rummen i den gamla ombyggda skolan.

Men vi hamnade i en närliggande barack med två våningssängar där barn skrek dagarna i ända i de andra rummen.

Hejsan morsan Hejsan stabben!
Här är brev från älsklingsgrabben.
Vi har kul på kolonien,
vi bor 28 gangstergrabbar i en

Stor barack med massa sängar.
Kan ni skicka mera pengar?
För det vore en god gärning
Jag har spelat bort vartenda dugg på tärning.

På kvällen åt vi grillmiddag tillsammans med Classe, Petra och Leo. Väldigt gott och mysigt. Jag älskade salladen med puylinser, hummusen och tsatsikin. Tycker ni att jag äter mycket? Då skall ni få se efterrätten… ;)

Ta da! En pavlova med grädde, lemon curd och färska bär.

Utsikten från frukostbordet på Fårögården.

Efter litet sightseeing längs Fårökusten åkte vi till Sylvis Döttrar, hembageri och café.

Japp, det här är till bara mig ;) Hembakad focaccia och en alldeles len och krämig gotländsk saffranspannkaka med sylt och grädde. Himmelriket.

Min andra frukost på Fårö. Ärligt talat var jag inte så sugen på att äta kladdkakebakelse tidigt på morgonen, men jag såg de här när vi fikade dagen innan och tyckte att de var så fina. Det är som med bokomslag, vid vissa tillfällen kan man lockas rätt så rejält av utsidan. Här motsvarade dessutom innehållet utsidan. Man måste njuta av livet, det är min livsfilosofi, det är ju dessutom så trist med begränsningar.

Nu är det bara ett inlägg kvar av reseberättelsen från Gotländska fastlandet och Fårö. I det avslutande inlägget skall jag visa bilder från Kronholmen och från Blå lagunen. Och så åt vi Gotlandsvåfflor, de största våfflor jag sett! Och så skall jag visa någon bild från färjan hem. Kanske en bild på en skylt som satte griller i huvudet på oss, och så något rostigt. Titta gärna in igen!

4 kommentarer

  1. Håller med Ama där och fick mig också ett gott skratt. Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Hoppas ni fick rabatt på det undermåliga boendet.

    Dina bilder på maten är helt fantastiska, även om det inte är min sorts mat. Å att ta med ig Nespressomaskinen var ju helt, ja – otippat, ungefär som ert boende på Fårögården;-)

    Gilla

  2. Haha! Förlåt om jag skrattar, men det blir inte alltid som man tänkt sig :-) Fast ni verkar ha haft en jättefin resa med massor av mat och fint boende (ibland i alla fall ;-) ).
    Härliga bilder – jag gillar också får :-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: