Bok- och filmtips Frankrike

Filmälskarens guide till Paris: upptäck Paris genom 158 filmer

Det här en riktig liten pärla för alla oss som älskar Paris! Boken tar upp närmare 200 platser från 158 filmer och innehåller dessutom kartor samt film-, plats- och personregister. Alla filmerna i boken har distribuerats i Sverige.

Boken är indelad i femton områden där varje plats från olika filmer är markerade på en karta över respektive område. Författarna inleder med att beskriva varje plats ur ett historiskt och samhälleligt perspektiv, vilket gör att man som en bonus lär sig en hel del om Paris. Därefter beskrivs alla de filmer som i en eller flera scener har utspelat sig på just den platsen.

Ett stort plus för filmregistret längst bak i boken, som gör att man kan söka på en viss film och få sidhänvisningar till de avsnitt i boken där platserna från filmen beskrivs.

Den här boken är ju så bra! Jag börjar omedelbart längta till Paris bara jag bläddrar litet i boken. Jag vill strosa runt i Paris och se de här platserna. Jag kommer att börja med att se om de filmer vi har hemma som jag redan sett, nu när jag vet mer om platserna där filmerna utspelar sig. Sedan hoppas jag att vi kan besöka Paris snart igen, med den här boken i ena handen och kameran i den andra.

Mitt betyg: 5/5

Antal sidor: 218
Utgivningsdatum: 2017-08-14
Förlag: Bucket List Books
Form: Jan Arndorff, Jonas Rahm, Marie Öhgren (foto)
ISBN: 9789187969263
Finns att beställa hos Bokus och Adlibris

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: