Restips

Tips för att göra bilresan så smidig som möjligt med små barn

1. Vi reser oftast ganska korta sträckor i taget.

2. Många stopp längs vägen för att sträcka på benen, dricka och äta. Jag brukar vilja fotografera en hel del, och då blir det ännu fler stopp.

3. Vi har köpt en tålig kamera till våra barn som de kan ta egna bilder med. Håller barnen också ögonen öppna efter roliga motiv att fota tycker de att det blir mycket roligare! Dessutom är det väldigt roligt att uppleva resan efteråt genom deras ögon. Barn ser andra saker än vad man själv ser.

4. Är det väldigt varmt brukar vi vara ute på aktiviteter på morgonen och eftermiddagen, och stanna vid hotellet för att bada, sova och vila mitt på dagen. Efter en stunds badande i poolen brukar man somna ganska lätt. Övertrötta barn på kvällarna är inte roligt för någon…

5. Tag med spel och pyssel till barnen, både till flygresan och i bilen. Ljudböcker, filmer och musik är också väldigt bra att ladda ned om barnen har mobiltelefoner eller surfplattor. Glöm inte hörlurar till var och en. Glöm inte heller reseladdare/powerbanks. Om barnen kan läsa och inte blir åksjuka, är vanliga böcker förstås ett måste.

6. Vi brukar köpa en kylväska på plats, så att vi alltid har fräscht vatten och frukt och möjlighet att köpa sin egen frukost och lunch i en livsmedelsbutik ibland.

7. Oftast har vi med oss proteinbars hemifrån att äta som ett mättande mellanmål. En jämn energinivå håller hela familjen på gott humör!

8. Bunkra upp med vattenflaskor i kylväskan. Drick mycket om det är varmt.

9. Mycket kan man göra roligare genom att själv tycka att det är spännande!

10. När våra barn var yngre gillade de olika lekar som passar när man åker bil. Till exempel olika räknelekar, och att gissa vad olika ord på engelska betyder. Eller att vi i tur och ordning sade ett djur, ett namn eller något annat som börjar på en viss bokstav, eller så många som möjligt inom en viss familj.

11. Om man skall resa på bilsemester första gången kan det vara klokt att gardera sig med åksjukeband som passar för barn, och som fungerar direkt från det att man sätter på det runt armleden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: