Sverige

Promenad längs Strandvägskajen med bästa lunchutsikten på Dramatenterrassen

I dag har vi varit i Stockholm. Jackie skulle shoppa för sina presentkort och jag och Bella skulle fota körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Det blev ingenting av med varken det ena eller det andra. Jo, tjejerna köpte varsin bok på Akademibokhandeln, men det var allt. Istället fotade vi en hel del annat, och åt en god lunch på en mysig plats med fin utsikt.

När vi varit i Italien har jag tänkt på att det är draget kablar, vajrar och sladdar kors och tvärs över gator och vägar. Det vore väl mer praktiskt att dra allt under vägarna, har jag tänkt. Men så lade jag märke till hur det ser ut i Stockholm där spårvagnarna går… Rena virrvarret med elkablar över vägen..!

En annan sak som jag tänkte på är hur byggnaden där Royal Bank of Scotland har sitt kontor närapå dominerar över Kungliga Dramaten. Det skulle inte Gustav den III, teaterkungen, ha gillat om han levt i dag. Jag blev nyfiken på den gula byggnaden och googlade. Byggnaden, vilket är Strandvägen 1-3, ingår tydligen i kvarteret Bodarne 14. Den var en gång i tiden Stockholms största och mest exklusiva bostadsfastighet. Nu hyr en restaurang nedersta våningen och resten är kontor. Bland annat hyr Avicii in sig där.

Den här gången besökte vi inte Hallwylska muséet, men barnen och jag har varit där flera gånger och det är så fint och spännande att gå runt där med hörlurar och lyssna på en audioguide som berättar om familjen von Hallwyl och deras vackra bostad. Det finns också en väldigt vacker innergård där man kan äta lunch.

I fint sällskap, med Margaretha Krook.

Vi mötte upp med Patrik och åt lunch tillsammans på mysiga Dramatenterrassen med så här fin utsikt. Så gott att ibland äta något annat än det jag själv lagat, och för 129 kronor fick jag en väldigt god bouillabaisse med vitlöksbröd och aioli. Jackie och Patrik valde helstekt fläskfilé och Bella en kycklingsallad. Förutom god mat fick vi en skön plats i solen med möjlighet att sitta och titta på allt folk som rörde sig där nedanför.

En vackert riggad båt längs Strandvägskajen. Jag blev så nyfiken på vilka som har båtar längs kajen, och efter en snabb googling läste jag att det (2013) kostade 1800 kr per månad för en 20 meter lång båt i månadshyra. Flera har valt att bo året runt på sina båtar. Fascinerande med olika val av livsstil. Undrar om jag skulle kunna bo så..? Skulle ni..?

Som vanligt är det inte de platser eller saker som man tror, som är mest intressant när man väl är där. Träden i Nobelparken gick bäst hem hos Jackie och Bella ;-)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: