Sverige

Vi turistar vår hemstad och besöker Kaknästornet, Thielska galleriet och Mall of Scandinavia

Känner ni igen er i att allt blir så speciellt när man är på en annan ort än sin hemort? Maten är så god och så exotiskt annorlunda, byggnaderna så spännande. Man läser på om platserna man besöker och letar upp guldkornen att besöka. Är man i sin egen hemstad, då upplever man den inte lika starkt. Det där har vi bestämt oss för att ändra på, och i helgen åkte vi till tre platser i Stockholm som vi antagligen skulle ha besökt om vi varit turister. Först ett besök i Kaknästornet.

Det var rejält disigt och väldigt kallt, men vilken utsikt det är från Kaknästornet. Vackra Stockholm ♥

Sedan vidare till Thielska Galleriet längst ut på Djurgården. Tack KajsaLisa för tipset om Thielska. Tjejerna var inte så sugna på att gå på ett museum med konst, men som alltid så vändes den inställningen till motsatsen :-)

Konstverken av bland andra Anders Zorn, Carl Larsson och Edvard Munch var kanske inte så lockande för dem, men det var spännande att gå omkring i den vackra byggnaden och föreställa sig att en familj hade bott där. Parken med statyerna av bland annat August Rodin tyckte vi alla om.

Och så höjdpunkten för tjejerna, strandkanten vid Thielska galleriet med alla jättelika träd, vissa omkullfallna, som man kunde klättra i.

Vi hade tänkt besöka Mall of Scandinavia när det var invigning, vilket var tur att vi inte gjorde. Det var kaos, och hälften blev inte ens insläppta av säkerhetsskäl eftersom det var för många i byggnaden. Men i dag, efter Thielska Galleriet, åkte vi dit för att ta en titt. Där fanns verkligen allt. Vi shoppade litet, men gick mest omkring och tittade på alla intressanta detaljer i inredningen.

Ljusstavar i taket…

Jag hade sett bilder från de olika delarna av parkeringsgaraget i Mall of Scandinavia, så barnen och jag hade kommit fram till att vi ville parkera i det orangefärgade garaget för att kunna ta några bilder där.

Riktigt läcker fontän. Både upplägget och dofterna i gallerian gav mig en känsla av att vara i en av de stora galleriorna i USA.

På vägen hem passerade vi Arlanda, så vi svängde upp på utsiktsplatsen och fotade några plan som kom för inflygning. Det var en disig dag som sagt, men en väldigt klar dag eller ännu hellre en ovädersdag, borde det gå att få riktigt fina bilder där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: