Italien

Borgo Casato – en pärla i Toscana (del 2)

Den här utsikten hade vi från vårt sovrum och från badrummet på övervåningen när vi bodde på Borgo Casato.

Här kunde man gå in till den stora frukostbuffén. Ja, ni såg ju i förra inlägget om Borgo Casato vad det var för buffé ;) Det fanns en del annat också, inte enbart sju sorters småkakor och fruktpajer. Det fanns yoghurt, kokta ägg, bröd och pålägg. Om jag fick önska, skulle dock en riktigt lyxig hotellfrukost bestå av smoothies, sexminutersägg med precis lagom krämig äggula och helt fast äggvita, kvarg med bär och en cappuccino, eller två. Det måste ju vara enklare och billigare att bjuda på än alla dessa bakverk. Men, som alltid tar vi seden dit vi kommer :)

Den här utsikten varje morgon vid frukosten… ♥

Borgo Casatos egen lilla gårdshund; Gordon. Han höll koll på det mesta och jagade bort ödlor som vågade närma sig uteplatsen. Uttalades Gårrrrdånn om han skulle veta att det var honom man menade.

Han brukade sitta under vårt bord. Ägarna ropade på honom, men han rörde sig inte ur fläcken. Oss gjorde det förstås ingenting att han satt där, det kändes bara som hemma.

Till lunch tog vi seden dit vi kommit och åt något enkelt. Till middag tog vi också seden dit vi kommit, och då var det rena tabberaset… 

Varför bryta ett vinnande koncept – Jackie valde glass som dessert varje kväll ;-)

Som vi njöt av all god mat..!

Uteplatsen, där vi åt våra måltider på Borgo Casato, med solnedgången i bakgrunden.

Ingång till vår lägenhet från innergården. Kanske ännu vackrare än från poolsidan.

Landskapet förändrades under dagen på grund av ljuset. Så vackert alla tider på dygnet, men allra vackrast förstås på morgonen och kvällen, som på den här bilden. Ser ni huset till höger i bilden, med en cypress på varsin sida? Och åsen med en lång rad cypresser till vänster i bilden. För mig är det sinnebilden av Toscana.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: