Italien

Greve in Chianti

Resan gick vidare mot vårt nästa boende, och på vägen passerade vi ännu en omskriven stad, nämligen Greve in Chianti. Väldigt mysigt, vilket vi inte var ensamma om att tycka. Om man inte räknar Florens var det nog tätast med turister just här.

… men det kan man knappt tro när man ser bilderna nu efteråt… Var är alla turisterna som jag upplevde som så många..?!

Intressant med deras polisväsende. Jag måste läsa på om det. Vi såg många olika beteckningar på polisbilarna, och lika många olika polisuniformer. När vi stannade för att tanka såg vi när en polisbil med beteckningen ”Carabinieri” stannade och stoppade bilförare. ”Carabinieri” är tydligen en av deras militära poliskårer. Poliserna på bilden har andra uppgifter. Tror jag.

Jaha ja, kepsen på vid matbordet… Men det var otroligt varmt den dagen också. + 30 grader, och trots att det var litet molnigt just då, var solljuset ändå väldigt skarpt. Vi åt en enkel lunch, shoppade litet och sedan åkte vi vidare till otroligt mysiga Villa Barberino. I nästa inlägg visar jag bilder därifrån, så titta gärna in igen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: