Italien

Välj småvägar genom Toscana

Efter tre dagar i Montepulciano var det dags att bege oss vidare norrut mot vårt nästa boende.

Om du planerar att resa med barn: varsin resväska till tjejerna var en av orsakerna till att resan gick så otroligt smidigt och blev så lyckad. Vi har behov av olika grad av ordning, och det enklaste är att låta var och en själv ansvara för sina saker, och få ha den ordning man själv vill.

Ibland valde vi större vägar, men oftast körde vi på småvägar för att verkligen få uppleva landskapet. Och tro mig, de gånger vi valde att åka motorväg för att snabbt ta oss till en viss plats, tror ni inte att vi såg oändligt många motiv som jag hade velat fota… och som syntes på andra sidan vägstaketet… utan möjlighet att stanna… Så, skall man se något av ett land, då är det småvägar som gäller!

Så här fina gårdar med cypressalléer och vindruvsodlingar passerade vi. Sådana motiv kan man ju inte bara passera utan att föreviga med kameran.

Ibland fotade jag själva åkrarna, eftersom jag inte kunde förstå hur de vågar bruka marken när den lutar så mycket. Tänk er att köra med en tröska uppför och nedför de branterna… Vad är det som gör att maskinerna inte välter..?

Man kan inte se sig mätt på det böljande, vackra landskapet…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: