Italien

Pienza – vackraste staden i Toscana

Det har varit så mysigt och vackert på varenda plats vi besökt i Toscana. Så stämningsfullt att både strosa runt och att sitta ned och dricka cappuccino och äta gelato. Och med jämna mellanrum öppnar gränderna upp sig mot landskapet nedanför, och man bara måste dit och titta ut! ♥

Italien har sakta smugit sig på mig, och nu är jag nog frälst! Särskilt mycket tycker jag om landskapet kring Pienza och Montepulciano – Val d’Orcia.

Pienza från två olika håll. Ni ser vilken skillnad det är på landskapet. På vissa platser är det odlad mark och de böljande kullarna framträder tydligt, som på den ena sidan av Pienza. På andra platser, som på den här sidan av Pienza, är kullarna trädbevuxna.

La famiglia ♥

Pinjeträd till höger på bilden. Jag skall visa i ett senare inlägg hur kottarna ser ut, och var man hittar själva nötterna.

Det var så här jag föreställde mig Toscana. Fälten och kullarna, cypresserna och stenbyggnaderna.

Här har vi lämnat Pienza och sitter vi på en liten vägkrog nedanför berget där staden ligger. Vi har precis fått in pizza till lunch. Otroligt god pizza! Vi åt pizza några gånger under de dagar vi var i Toscana, och de var alltid lika goda. Mycket godare här i Toscana än i Umbrien förra året.

Efter tre dagar i Montepulcianoområdet bytte vi boende, till Villa Barberino. På bilden är tjejerna på väg ned till poolen från vårt gästhus på Villa Barberino. Klicka gärna vidare till inlägget därifrån, så berättar jag om en fadäs vid middagsbeställningen och betydelsen av en väldigt speciell mustasch :-)

 

 

 

2 kommentarer

    1. Tack! Ni kommer inte att ångra er om ni reser dit. Vissa platser är vackrare än andra, som området kring Pienza där man omgärdas av de vackra dalarna och kullarna. Chiantivägen som skall vara så fin, tyckte vi däremot inte motsvarade förväntningarna. Kullarna var helt täckta av buskar och snår, så det såg bara risigt ut. Borgo Casato, där vi bodde, hade en fantastisk utsikt! Och familjen som ägde platsen och skötte allt var fantastiska, så trevliga! Vad roligt att hyra ett hus tillsammans, det skall vi göra i sommar med våra vänner, men i Frankrike :-)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: