Italien

Så avkopplande och trivsamt på Relais Tenuta del Gallo

Vi lämnade vattenfallet i Terni och körde vidare mot Amelia och Relais Tenuta del Gallo. Jag började bli litet skeptisk till vad som skulle möta oss när vi körde de sista kilometerna på små grusvägar ute i ingenstans. Men vi blev alla väldigt positivt överraskade.

Patrik har pratat med ägaren via en telefon vid grindarna och har fått tillåtelse att köra in. Grindarna börjar långsamt öppna sig, och vi är så nyfikna på vad som väntar oss på den här platsen!

Det gick aldrig riktigt upp för mig att det bara hyrdes ut nio rum, så det blev litet Fawlty Towers över gården, fast där motsvarigheten till Manuel skötte allting. Ni kanske kan föreställa er?

Det var Manuel (vår man hette förstås något annat, men jag minns inte hans riktiga namn) som tog emot oss och hälsade oss välkomna när vi kom. När vi låg och solade kom Manuel och gjorde ren poolen. Litet senare såg vi Manuel hämta färska kryddor i kryddträdgården. För att inte tala om hur humoristiskt det blev vid middagen…

Som vanligt var vi i princip ensamma vid poolen.

Vi fixade till oss, bytte om och förberedde oss för en klassisk femrätters italiensk middag.

Vi satte oss till bords med fina, vita dukar och servetter. Och vem kommer med menyn tror ni..? Manuel förstås! I samma kläder som han haft hela dagen i receptionen, när han rengjorde poolen och hämtade kryddor. Mellan rätterna gick han ut och rökte. Avslappnat kan väl sammanfatta vår upplevelse av Relais Tenuta del Gallo, och vad vi älskade det!

Långa middagar med ljuvlig mat under italienska, ljumma kvällar. Vad mer kan man önska..?

I början saknade jag klassiskt svenska frukostar, men när vi kommit så här långt på vår semester hade jag köpt hela det italienska konceptet med croissanter och söta pajer till frukost rakt av!

Till frukost serverades olika sorters sylt, marmelader och inlagda frukter. Här på stenmuren står en burk med inlagda plommon.

Så här underbart avslutade vi vår resa runt i Umbrien. Hit vill vi återvända!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: