Italien

Vi bor på Incantea resort på Italiens östkust, och jag får en utskällning

Från Perugia, som ligger ungefär lika långt från väst- som östkusten, begav vi oss iväg hela vägen ut till havet på Italiens östkust. San Benedetto del Tronto. Vägen dit gick över och genom rejäla bergsmassiv.

När vi kom fram såg det ut så här. Helt annorlunda. Jag säger det igen, rundresor ger så otroligt mycket. Man får verkligen en chans att se landet man besöker, inte bara en viss ort. San Benedetto del Tronto kändes som en kuststad med vana vid turister. Litet coolare och med mindre av det man tycker är typiskt italienskt.

Som maten. Vi gick in på en hamburgerbar och slog oss ned. Det var ung personal och unga gäster. Och det var inte Julio Iglesias i högtalarna kan jag säga. Hela stället hade attityd. Det hade vi inte upplevt på samma sätt någon annanstans under vår rundresa. Inte ens i Rom.

Kanske ett nyöppnat ställe av någon med ambitioner. Hamburgaren serverades i en svart tygficka på en skärbräda. Hamburgaren var hemmagjord och perfekt genomstekt. Brödet litet lagom krispigt. Kryddningen och såserna väldigt goda.

Efter en god lunch vid havet begav vi oss vidare mot hotellet. Här bodde vi under några soliga, sköna dagar.

Vår lägenhet är på entréplanet precis ovanför taket över solstolarna, med utsikt över poolen och landskapet nedanför. Nedanför, ja. För självklart var även det här hotellet byggt på en bergskant.

Det här var innan vi hade träffat ägaren till resorten. Väldigt kort efter att jag tog den här bilden kom han med ett par badmössor. Inget badande utan badmössa. Så är det tydligen på många platser i Italien, men vi hade inte råkat ut för det tidigare. Han var extremt noga med att ta prover på vattnet hela tiden, och det kändes väldigt bra.

Ägaren ville inte ha för hög temperatur i poolen eftersom bakterier frodas då, och fyllde på med nytt, kallt vatten hela tiden. Bra att han tänkte på hälsoriskerna, men det blev för kallt att bada för min smak, så jag nöjde mig med att sitta på poolkanten och svalka fötterna och kasta i gummiringar i vattnet som tjejerna dök i och hämtade.

Utsikten från hotellet. Ganska skönt som omväxling med ett så prydligt och ordentligt boende. Väldigt amerikanskt i stilen.

Utsikten var verkligen fantastisk från hotellet, poolen och från vår lägenhet. Det ser disigt ut, men solen värmde rejält.

Vi lagade vår egen mat och fick möjlighet att se vad livsmedelsbutikerna kunde erbjuda. Jag fick en arg utskällning i butiken när jag plockade i frukt som vi skulle köpa i påsar. Det var krav på att man använder plasthandskar när man tar frukt, vilket jag inte visste. Nu har jag råkat ut för flera ilskna italienska kvinnor, och jag har blivit lika överrumplad varje gång eftersom de inlett med en hetsig ton direkt.

Vårt kök med en uteplats. Vi var inte särskilt bra på att laga mat här, och det blev väldigt spartanska måltider. Jag funderar på att ta med ett litet häfte med enkla basrätter att laga när vi är utomlands, så slipper vi leva på karré och kokt potatis en hel vecka ;) Extra roligt att ta med några recept hämtade från någon inhemsk receptsida, och testa att laga av livsmedel som är specifika för landet.

När vi skulle åka vidare fick tjejerna varsitt ballonghjärta av ägarens son ♥

Vår roadtrip genom Italien börjar gå mot sitt slut och vi har bara några dagar kvar i Italien. På vår väg mot nästa boende skall vi besöka Cascata delle Marmore, som är ett konstgjort vattenfall från romartiden, med en fallhöjd på 165 meter och det högsta konstgjorda vattenfallet i världen. Missa inte heller bilderna från vårt nästa, och bästa, boende!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: