Italien

Kaloribomber och kalenderpojkar i Perugia

Efter den minst sagt udda dagen och natten i Orvieto lämnade vi klostret och begav oss vidare mot Perugia, huvudstad i Umbrien och känd för sin choklad. Vi tog oss upp till staden på vindlande serpentinvägar och genom gränder så trånga att man ibland undrade om vi verkligen valt huvudvägen, och inte kommit in på en gågata.

Vi gick runt till fots när vi parkerat bilen. Vilken utsikt! Och precis som vanligt stupade det rakt nedför berget som staden är byggd på.

Vi köpte med oss choklad till dem som tagit hand om våra hästar, hund och katter under vår resa. Från Chocostore. Bland annat en rolig väska full med choklad. Jag ångrar att vi inte köpte fler, de hade kunnat bli perfekta små presenter.

Det fanns iPadfodral också i olika färger och med formen av en chokladkaka. Som turister gick vi rakt i fällan ;)

I hörnet av byggnaden i mitten på bilden hittade vi en butik med väskor som vi alla tyckte var så unika och fina.

Butiksföreståndaren hade inte bråttom, för att uttrycka det milt, och kön blev lång. Sedan blev det plötsligt två timmars lunchstängt. Det blev inga väskor då, från O-bag, men till julklapp beställde vi de italienska väskorna från fullspot på webben. Kan rekommenderas. Lätt att beställa och snabb leverans.

Liiitet annorlunda kalenderpojkar… Unga, romerska präster som reklampelare för Vatikanstaten. Vill man beställa kalendern går det att göra här.

… och liiiitet annorlunda postbil… Jag kan förstå postbilens litenhet, med tanke på vägarna, men var finns det plats för posten..?

Efter en dag i Perugia checkade vi in på Ripa relais Colle del Sole. Så fint, så god mat, så skönt! I nästa inlägg skall jag visa bilder på hur vi bodde. Och så skall ni få se bilder från otroligt vackra Assisi, där vi åt en av våra godaste middagar någonsin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: