Italien

Monsterparken och den förtrollade skogen i Orvieto

På väg upp mot Orvieto stannade vi till vid Sacro Bosco, den förtrollade skogen. På 1500-talet utformades parken med ett tjugotal gigantiska stenfigurer som gömmer sig bland träd och buskar.

Det slog mig, att hade den här parken funnits i USA, hade konceptet varit ett helt annat. Nu trodde vi knappt att parken var öppen, de som arbetade på platsen var inte alltför engagerade, milt uttryckt. Det fanns en liten självservering där man kunde ta pastasallad ur en kyldisk och det såldes vykort, mer var det inte utöver parken i sig själv. Hade parken drivits i amerikansk regi hade det utan tvekan funnits en stor och påkostad, barnanpassad, restaurang och en souvenirbutik där man kunde köpa gosedjur och miniatyrer av de stenfigurer som fanns i parken. Men inte här.

Jag visar några av stenfigurerna, vissa var fina och pampiga, andra groteska enligt min mening.

Vad gör till exempel den här mannen med den andre mannen? Bryter av hans ben..?

 

Vill ni se fler av stenfigurerna kan ni klicka in på Mostri Park . Själv började jag undra vad skaparen till parken och figurerna ville ha sagt. Om det fanns ett budskap, eller om han bara lät skapa efter sin egen fantasi. Att parken utformades på 1500-talet kanske är svar nog, vad vet jag. Annorlunda var det i alla fall och mysigt att gå omkring i parken. Barnen var nyfikna på vad som skulle dyka upp längs stigen, och tävlade om vem som såg nästa stenfigur först. Det mesta kan bli en lek när man är på resa :)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: