Italien

Lantligt och mysigt på Ripa relais Colle del Sole i Umbrien

Vårt första boende utanför Rom var toppen, medan klostret i Orvieto en ganska skrämmande upplevelse, med åska som slog ut alla förbindelser med omvärlden. Inför vårt tredje boende var vi väldigt nyfikna på vad vi skulle mötas av denna gång…

Ripa relais colle del sole. Så lantligt och mysigt! Vi väljer antagligen boende efter helt andra kriterier än andra barnfamiljer, för det brukar bara vara några enstaka barn dit vi kommer. Tyst och lugnt med andra ord, och likadant denna gång. Vi bodde i högra flygeln på bilden, den med en vit markis.

Långa rabatter med lavendel…

… och en och annan ödla…

Nyckelringen skapade förväntningar om hur vi skulle bo de närmaste dagarna! ¤

Supermysigt!

Jackie var nöjd!

Och Bella var nöjd!

Och det var Patrik och jag också, såklart! Det var så mysigt att sitta där i allén och dricka sin cappuccino och kunna ta stentrappan ned till poolen när man ville.

Medan Patrik spelade en golfrunda var tjejerna och jag vid poolen. Ok, Isabella och Jackie var mest i poolen. Och ni ser ju själva, poolen nästan helt för oss själva – lyx!

Jag som älskar värme låg i solen och läste och bara njöt. Efter den regniga gårdagen, och väderprognoser som varnade för enorma regnmängder de kommande dagarna, passade jag på att sola.

På kvällarna provade vi traktens olika specialiteter, som till exempel maträtter med tryffelsvamp och den otroligt goda osten pecorino. Det tog lång, lång tid att få in den mat vi beställde, men barnen var otroligt tålmodiga och underhöll sig med spel på våra mobiltelefoner. En kväll kom ett tyskt par fram till oss, tog i hand och berömde oss för att vi uppfostrat våra barn så bra. Jag blev så överraskad, glad, stolt och rörd, allt på en gång, att jag blev alldeles tårögd.

Till frukost fanns det som vanligt flera olika bärpajer att välja mellan…

Inte precis som våra vanliga frukostar hemma, men rätt så kul att prova något nytt!

I nästa inlägg skall ni få se bilder från Assisi… Så fantastiskt vackert ♥

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: