Italien Restips

Roadtrip genom Umbrien – resplan och tips

Nu är det dags igen för en roadtrip! Den här gången börjar vi i Rom med besök på Colosseum och vidare genom Lazio, Umbrien och Marche.

Vart: Italien
När: Mitten av juni 2014
Hur: Flyg till Rom, vidare med hyrbil
Hur långt: 220 mil
Hur länge: 11 dagar
Varför: För att få uppleva fantastisk kultur och känna historiens vingslag inte minst från romartiden, men även så långt tillbaka som från etruskerna. För att få njuta av erkänt vällagad mat och dryck i varmt klimat, och Patrik vill få chans att spela golf. Umbrien är Toscanas systerregion, men anses ha mer av allt. Vi skall ta reda på om det stämmer :)

  • När vi planerar våra rundresor utgår vi vanligtvis från platser vi vill besöka och bokar sedan boende utifrån det. Booking är en utmärkt bokningssida, där man kan boka boende utifrån stad, region eller område.
  • Den här gången visste vi att vi ville se Colosseum i Rom och gärna hinna se litet till av staden. I Umbrien ville vi se Monsterparken och det konstgjorda vattenfallet som byggdes under romartiden. Utöver det ville vi njuta av den vackra natur som Umbrien är känt för och av den goda maten. Färre planer än vanligtvis, men resan fylldes med mängder av upplevelser!

  • Vi bokade boenden på fem platser med lagom avstånd från varandra så att bilresorna inte skulle bli för långa. Särskilt för barnens skull bokade vi boenden där det fanns pool. Oavsett hur lyckad de tyckte att dagen varit i övrigt, skulle de kunna få ägna ett par timmar i poolen. Alla glada och nöjda!
  • Boka boende i god tid! Vi bokade ett par månader i förväg, vilket var tur. Rummen bokades snabbt upp, trots att Umbrien inte är lika välbesökt som exempelvis Toscana.

Här kommer vi att bo

♥ The Golden Tulip, ett modernt trevåningshotell nära flygplatsen i Rom

Pietra Campana, ett 1700-talskloster med vakttorn och utsikt över Orvieto

Ripa relais Colle del Sole, lantligt i traditionell, lokal stil nära Perugia och Assisi

Incantea resort, litet lyxigare i regionen Marche, i San Benedetto del Tronto

La Tenuta del Gallo, lantligt med bara nio rum, nära Amelia

  • Vi insåg att det skulle kunna bli väldigt varmt väder under vår resa, så vi såg till att ta med solkräm förstås och så beställde jag solhattar till mig och tjejerna, från Hattstugan. Tack och lov för de hattarna! Särskilt under vår guidade tur i Colosseum med drygt 30 graders värme…

I nästa inlägg kommer jag att berätta om och visa bilder från vårt besök i Colosseum och Forum Romanum. Och så litet om hur det gick till när vi skulle hämta ut vår hyrbil… och om packning som dök upp på en oväntad plats… om att köra bil i Rom… om att göra sig förstådd på engelska… och kanske litet om att stämma träff vid en fontän…

Stay tuned!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: