Italien

Det perfekta boendet nära Rom, och en och annan kulturkrock

Rätt så trötta anlände vi till första hotellet på vår rundresa, The Golden Tulip, ett modernt trevåningshotell nära flygplatsen i Rom.

Vi hade bokat hotellet utifrån tre kriterier:

  • … nära från flygplatsen
  • … nära in till Rom och…
  • … modernt och fräscht som en bekväm mjukstart på vår resa.

Jag hade väntat mig en stor anläggning med mycket folk, ljud från flygplatsen och från passerande trafik, men det var inte alls så. Det var tvärtom väldigt mysigt, lugnt och familjärt. Personalen var dessutom fantastisk och älskade våra barn. Sådant gillas.

Jackie fick hjälpa till att baka sin egen pizza. Hon ville ha en pizza utan något på, och fick in den precis så… ;) In kom något som liknande och smakade som focaccia… Vi trodde att tomatsåsen alltid ingick, men tydligen inte. Vi provade pizza av olika slag flera gånger under resan, men de pizzor vi är vana vid från Sverige och USA är faktiskt godare.

Sista kvällen på The Golden Tulip beställde jag deras specialitet, en fiskrätt. Jackie beställde pizza igen, den här gången med tomatsås och skinka…

Hotellet var en ganska opersonlig hotellanläggning, korrekt och fräsch. Det var främst jag, skall erkännas, som propsade på ett hotell i den här stilen som en inledning på vår rundresa. Jag ville veta vad vi kunde förvänta oss när vi kom fram. Fräscha rum, bra pool, bra mat. Nu visade sig som sagt hotellanläggningen vara mycket bättre än förväntat. Vattnet i poolen var till och med så varmt att jag kunde hoppa i utan att tveka det minsta, det säger en hel del…

Nära från vårt rum på hörnet ut till poolområdet.

Så här bodde vi, barnen och vi på varsin sida om en skjutdörr.

Utgång från huvudentrén.

Ärligt talat behöver jag nog vänja mig vid vissa italienares mentalitet…

1. Det började på planet, när vi skulle sätta oss på våra platser. En riktigt otrevlig italiensk kvinna med hög röst vägrade flytta sig och var väldigt kärv mot en av flygvärdinnorna när hon bad att få se hennes boardingkort.

2. När vi sedan skulle hämta vårt bagage på bagagebandet saknades Patriks golfbag. Det fanns ingen information om att den skulle komma senare, så vi gick runt och letade efter en utlämning av specialbagage. Ja, tjena… Vi fick se en hög med inplastade barnvagnar i ett hörn av ankomsthallen och tyckte att vi såg Patriks golfbag i högen. Och mycket riktigt, där låg den. Hur den hamnat där har jag ingen aning om, men vi var glada och nöjda att den i alla fall dök upp.

3. Hur lång tid det sedan tog att hämta ut vår hyrbil, som inte blev den vi bokat eftersom den var uthyrd till någon annan, skall vi inte tala om.

Överhuvudtaget möttes vi av en väldigt avspänd attityd: det ordnar sig, ta det lugnt, ingen brådska. Ingen ordning på det sätt vi är vana vid. Till exempel såg vi också en man med sin son, kanske i femårsåldern, köra om oss på motorcykel på motorvägen. Ingen hjälm och inga skyddskläder. Mitt i den italienska rusningstrafiken. Italien ligger så nära oss, men för mig blev det en liten kulturkrock.

Men så mycket fantastiskt vi fick uppleva! Jag älskade Rom. Det går nästan inte att förstå hur det kan finnas så mycket bevarat från romartiden. Vi hade i förväg bokat en guidning av Colosseum och Forum Romanum, vilket jag verkligen rekommenderar!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: