USA

Charlottesville och mysiga Meander Inn i Virginia

Charlottesville och särskilt universitetsområdet var verkligen vackert. Nu i efterhand ser jag att något måste ha inträffat, eftersom flaggorna vajar på halv stång…

Vi åt lunch på en mysig uteservering – Ceasarsallad och fruktsallad. Det var ingen särskilt snabb och bra service, men maten var riktigt god. Efteråt läste vi att av alla de 300 restauranger som finns i Charlottesville topprankas den här.

Ett stopp på Starbucks på vägen ut mot Meander Inn… Isabella i sjunde himlen… ;)

Ett jättemysigt sovrum, och ett litet allrum och ett badrum! Det är två damer som driver stället, och vi har blivit så väl mottagna!

Det finns internetmöjligheter, men vi har ingen TV. Här skall vi nu stanna två nätter, och det skall bli så skönt att vandra omkring på ägorna, sitta på en stor veranda och läsa böcker och tidningar, bara vila.

Frukost serveras klockan nio, och vi nappade på erbjudandet att beställa en stor korg fulladdad med godsaker för picknick till lunch. Det känns som att få uppleva livet i Enid Blytons Äventyrsböcker :) Ni som har läst dem vet att de alltid hade med sig picknickmat, och det var en av höjdpunkterna i böckerna.

Sedan tog vi det lugnt och gjorde inte mycket resten av dagen. Lugnt och skönt på Meander Inn.

Isabella fick låna kameran… Vem kommer att tänka på hackspetten som driver Kalle till vansinne på julafton... ;)

Hela resans höjdpunkt enligt tjejerna – hunden på Meander Inn!

Att barnen trivs är väl uppenbart :)

I morgon börjar vi med en rejäl landsortsfrukost här. I dag fick vi först kaffe, juice och varma blåbärsmuffins, följt av en gröt som är en specialitet här, sparrisomelett och två köttfärsbiffar, och till sist en frukttallrik garnerad med penséer…

Sedan bär det av mot USAs huvudstad, Washington DC! På vägen ligger Manassas, så vi stannar till där. Sedan blir det litet shopping igen :) Vi stannar två dagar i Washington DC, så andra dagen skall vi ta en titt på de vita byggnaderna.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: