USA

Magic Kingdom i Disney World, Orlando

I dag har vi tillbringat hela dagen på Magic Kingdom i Disney World. Och det är verkligen en värld. Kanske världens största lekplats för barn och vuxna. Vi tog först en snabbtitt på Disney Downtown och deras butiker. Så mysigt, så välordnat, så stort, så fantastiskt. Vi tittade bara runt i någon timme, men det var ”åh titta där!” och ”åh, där!” hela tiden! Disney kan verkligen skapa magi.

Jag är så fascinerad av hela Disneykonceptet, det är verkligen genomtänkt in i minsta detalj.

Det är så stort, så stort! Man hämtas med ett litet tåg som kör den första biten från parkeringen. Servicen är makalöst bra och allt flyter så smidigt utan väntetider trots att det är så många besökare.

Sedan kan man själv välja om man vill åka med båt eller med tåg som går på en bana en bit upp i luften. Vi valde båten på bilden på vägen till Magic Kingdom och tåg tillbaka.

Titta på hästens sele så förstår ni vad jag menar med att allt är genomtänkt in i minsta detalj… till och med på selen är det Musse Pigg-symboler. Hela temaparken var lika perfekt planerad – allt för att skapa den berömda magin, som är Disneys varumärke.

Paraden med de kända Disneyfigurerna och så pampig Disneymusik som gjorde alla lyckliga!

Det är perfekt ordnat, så att allt skall fungera smidigt och inga barn skall ledsna. Här är Jackie med i en lek i väntan på paraden. På engelska såklart, men hon förstod principen med red light för stanna och green light för springa.

Vi var ju tvungna att testa! Små bilar med riktiga små motorer så att man luktade bensin och avgaser efteråt..!

Jackie styrde och jag gasade..! Det här var helt klart hennes gebit, titta bara hur hon håller blicken på dem framför för att komma ikapp, haha!

Spännande mat..! Kalkonben som man gnagde på. Äntligen något som barnen gillade. Med ett skyddande papper runt så att man inte skulle bränna sig på det varma köttet. Självklart hade servetterna Musse Pigg-tryck.

Många olika attraktioner som barnen älskade. Här är det Alladins flygande matta över marknaden i Agrabah.

Det är varmt och skönt, så glassen började smälta direkt som ni ser. Och titta hur de dekorerat glassarna med choklad som Musse Pigg-öron. Här hade jag faktiskt tänkt vara liiitet sundare, och valde en strut med sorbetglass. Men Jackie tyckte inte om sin gräddiga jordgubbsglass, så det var bara att byta med henne… ;)

Två lyckliga tjejer i nya klänningar som vi shoppade väldigt billigt i Sawgrass Mills Mall, och nya solglasögon med Törnrosa och Ariel.

Efter en dag på Magic Kingdom återvänder vi med tåget som tar oss till parkeringen. Allt har fungerat så smidigt och vi har haft en toppendag!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: