USA

Vi besöker San Diego, La Jolla och Los Angeles

Efter att ha landat i Los Angeles hämtade vi ut vår hyrbil och åkte raka vägen ned till San Diego och La Jolla.

Tyvärr har jag inga bilder som jag själv tagit längs vägen, men jag minns fortfarande minst en sådan här skylt väldigt tydligt. Det var ganska chockartat att se, och under den här resan skulle jag få vara med om många fler upplevelser som var väldigt långt från min vanliga, svenska verklighet.

La Jolla, en del av San Diego men väldigt småstadsmysigt och prydligt.

I viken vid La Jolla trivs sälar och sjölejon, och det var gott om dem när vi var där.

San Diego downtown. Det var väldigt disigt den här dagen som ni ser.

När dörrarna öppnades och publiken släpptes in gick allt så otroligt smidigt. Inga köer, bara att gå rakt in. Efteråt fick jag skärpa mig för att inte stirra, när folk på parkeringen fällde ut baklämmen på sina trucks och satt där och åt och drack öl efter matchen. Hur ofta händer sådant i Sverige?!

Det här var en upplevelse jag aldrig glömmer! Amerikanarna kan det där med att skapa feststämning. 78.000 på läktarna, cheerleaders och försäljare som gick omkring i gångarna på läktarna och sålde läsk och tilltugg. Som taget ur en amerikansk film, och där var vi, det kändes både mäktigt och overkligt.

Efter några dagar i San Diego åkte vi tillbaka till Los Angeles. Vi såg Hollywood Walk of Fame och besökte Universal Studios. Vi tog en titt på Venice Beach och Santa Monica Bay. Vi tog också en sväng upp till Beverly Hills och gick runt på UCLA (University of California). Ingenting av det här har jag några foton på, vilket kanske visar hur besviken jag var på just Los Angeles. Det var så sjabbigt och slitet, grått och dystert. Jag hade haft så stora förväntningar, men de föll platt. Men under resten av resan blev det bättre, ni skall få se :-)

 

Ps. Kvaliteten på bilderna till inläggen om den här resan är verkligen inte bra, vilket förklaras av att jag fotade med vanlig analog kamera. Ni vet, sådan där kamera som man fotade med och sedan skickade in filmrullarna till ett labb för framkallning. Jag har fotat av de bilderna i vårt fotoalbum. Bättre med halvdåliga bilder än inga alls, så tänker jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: