USA

Vår första roadtrip genom USA – från Kalifornien till Texas

Jag var väldigt skeptisk till USA och var inte alls lockad av att resa dit. Men Patrik lyckades övertyga mig med argument som att han skulle visa mig var han hade pluggat och arbetat under de år han bodde där. Och vilken tur att jag lät mig övertalas! Det finns verkligen något för alla, eller snarare, det finns massor för alla. Jag gick från skeptisk till frälst nästan omgående.

Vår första roadtrip blev alltså en resa över Atlanten till USA:s tredje största flygplats – Los Angeles International Airport. Vi hyrde bil vid flygplatsen och körde raka vägen till San Diego och La Jolla. Jag fick uppleva en match i amerikansk fotboll med 78000 på läktarna, cheerleaders och en fantastisk stämning – det var oförglömligt! Därifrån tillbaka till Los Angeles och Hollywood och vidare rakt ut på ökenvägar och genom täta skogar och på bergiga vägar mot Grand Canyon. På vägen dit stannade vi några dagar i Palm Desert, där vi badade och solade och Patrik spelade golf (själv körde jag golfbil :-) ) Sedan gled vi vidare genom vackra Sedona med de röda bergen fram till Phoenix. I Houston fick jag se skillnader mellan riktigt rika och riktigt fattiga bostadsområden. Ibland var det ganska skrämmande att köra längs vissa gator. Vi avslutade med ett besök i Galveston innan vi reste tillbaka till Sverige.

Kvaliteten på bilderna till inläggen om den här resan är verkligen inte bra, vilket förklaras av att jag fotade med vanlig analog kamera. Ni vet, sådan där kamera som man fotade med och sedan skickade in filmrullarna till ett labb för framkallning. Jag har fotat av de bilderna i vårt fotoalbum. Bättre med halvdåliga bilder än inga alls, så tänker jag :-)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: