Norge

Dramatiska Trollväggen och hårnålskurviga Trollstigen

Vi åkte längs den berömda Trollväggen, Europas högsta bergvägg. Det är ungefär 1700 meter i höjdskillnad från dalbottnen upp till toppen av väggen, därav 1000 meter i princip lodrät bergvägg. Det var riktigt pampigt att glida fram i dalgången med bergen som inramning.

Patrik åkte och köpte norsk öl att välkomna Ralf med när han skulle sluta upp litet senare under dagen. Med tanke på hur mycket det regnade, hur genomblöta alla kläder var och hur mycket vi frös, hade det kanske varit mer välkomnande med varm choklad kan man tycka… ;-)  Men humöret var fortsatt på topp och på kvällen spelade vi yatzy, en tradition som hållit i sig under snart tjugo år!

On the road again!

Det blev ganska snart uppenbart varför The Golden Route i Norge är så omtyckt bland motorcyklister. Vilka hårnålskurvor!

Åtta dagar och 300 mil med den här minimala packningen. Men det räckte. Kanske ett bevis för att man alldeles för ofta släpar med sig för mycket på resor.

I nästa inlägg skall jag visa fler bilder på både hårnålskurvor, fjordar och snöklädda bergsvägar. Och så kommer vi in på varför man inte skall använda visir och solglasögon när man kör in i en mörk vägtunnel…

 

Kvaliteten på bilderna till inläggen om den här resan är verkligen inte bra, vilket förklaras av att jag fotade med vanlig analog kamera. Ni vet, sådan där kamera som man fotade med och sedan skickade in filmrullarna till ett labb för framkallning. Ni får komma ihåg att det här var år 1998. Jag har fotat av bilderna i vårt fotoalbum. Bättre med halvdåliga bilder än inga alls, så tänker jag 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: