Norge

Vi hamnar i Jørundgard och jag inser vad som krävs för att få Nobelpriset i litteratur

På väg mot Norge med minimalt med packning, men enormt med entusiasm och glatt humör! Här har vi kommit till Ekshärad vid Klarälven i Värmland. Genom Värmland var vägarna långa, långa och skogen tät.

En sista tankning innan vi körde över gränsen in i Norge. Notera att sedelautomat fortfarande var standard på bensinstationerna. År 2006 började de försvinna mer och mer, och jag kan inte ens minnas när jag använde en sedelautomat för sista gången. Saaben är ju också ett intressant inslag på fotot… Gamla foton är rena tidsdokumenten, en anledning till varför jag inte beskär bilderna särskilt mycket. I efterhand ser man ofta helt andra saker än när bilderna är nytagna.

Litet skillnad mellan bensinstationer. Den här fotade jag på den norska sidan om gränsen.

Vi gled fram på de vackra norska vägarna, och plötsligt kände jag igen mig, trots att jag aldrig tidigare varit i Norge. Jag knackade Patrik på axeln och sade att det här känns precis som i boken jag läst, om Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset!

Vi hann åka ungefär hundra meter. Då dök det upp en skylt bredvid vägen – Jørundgard..! Det jag kände då var minst sagt omvälvande, jag kommer aldrig att glömma hur det kändes i hela kroppen när jag förstod hur det låg till. Tänk att kunna skriva en bok med så perfekta miljöbeskrivningar att man som läsare känner igen sig när man hamnar på en plats som beskrivs i en bok. Så skriver en värdig nobelpristagare!

 

Kvaliteten på bilderna till inläggen om den här resan är verkligen inte bra, vilket förklaras av att jag fotade med vanlig analog kamera. Ni vet, sådan där kamera som man fotade med och sedan skickade in filmrullarna till ett labb för framkallning. Ni får komma ihåg att det här var år 1998. Jag har fotat av bilderna i vårt fotoalbum. Bättre med halvdåliga bilder än inga alls, så tänker jag 🙂

 

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: