Sverige

Härliga Tofta strand, och så en liten incident som tvingade ut sjöräddningen…

Vi var tidigt uppe och gick ned på stranden redan vid nio på morgonen. Då var det så här öde och vackert, nästan som att vara utomlands.

Lång, fin strand, men inte så varmt i vattnet den här dagen, bara runt 18-19 grader. Men vi njöt ändå av åtta timmar i solen och mycket badande. Dagen innan hade det inte gått att bada alls, eftersom vattnet varit gult och tjockt som ärtsoppa av algblomningen, så vi var väldigt glada att det var så fint just den här dagen när vi kom hit.

Ganska snart kom Classe, Petra och sonen Leo och mötte upp med oss, och senare kom även Tussi, Matte och Sol. Så mysigt!

Japp, nya favoritväskan var med. Jag hade min kameraväska på ena sidan i väskan och badkläder, handduk, vattenflaska och bok på den andra. Jag tittade till kameran då och då, och den höll sig helt sval innanför dubbla lager av läder i väskorna, så helt perfekt.

Runt lunchtid var vi ganska många fler på stranden, men fortfarande gott om utrymme.

Älskar den här bilden. Visst ser det helt underbart ut?

Man kunde köpa god glass inom området, och det fanns bar och små restauranger. Och för första gången i mitt liv fick jag uppleva after beach, med ett coverband som var väldigt entusiastiskt och lockade med sig åhörarna rätt så rejält. Ingenting för mig, men kul fenomen att någon gång uppleva i verkligheten.

Titta, så gulligt med de pastellfärgade matvagnarna ♥

Det här var en av menyerna. Jag åt en öppen wrap som var suveränt god, och jag bestämde mig för att äta ännu mer grönsaksrätter hädanefter.

Och så var det den där incidenten… ;)  Jackie och Sol var ganska långt ut i vattnet med en uppblåsbar badmadrass. Plötsligt kom en starkt vind och madrassen flög iväg. Vi satt på stranden och blev litet stressade över att tjejerna såg ut som de skulle simma efter madrassen, men de tog sitt förnuft till fånga och kom in till stranden. Då såg vi att sjöräddningen körde ut till den plats där badmadrassen försvunnit… Bara att gå iväg till badvakterna och berätta att de var i säkerhet, och att det bara var madrassen som flugit iväg.

Bra sak att tänka på om det händer, meddela badvakterna så att de inte tror att det har skett en drunkningsolycka om de hittar en badmadrass men ingen människa. Tjejerna fick beröm för att de sade till, och för att de inte simmat efter madrassen och sedan riskerat att inte orka simma tillbaka mot frånlandsströmmarna. Så här nöjda såg Sol och Jackie ut när de hämtat badmadrassen som sjöräddningen hämtat upp långt där ute.

Och så här tyckte vi om att tillbringa åtta timmar på Tofta strand med goda vänner!

I kommande inlägg skall jag visa bilder från Visby innerstad med de fina gränderna som prunkar av rosor, DBWs Botaniska Trädgård, Almedalen, några av de läckra kyrkoruinerna och bilder från några restauranger jag kan rekommendera. Och så bilder bilder från underbara Fårö, som är så fantastiskt vackert. Och från Blå Lagunen. Välkommen att titta in igen!

4 kommentarer

 1. Härligt med bad och sol och pastellfärgade matvagnar. Mindre kul att madrassen blåste iväg. Tur de var kloka nog att inte simma efter. Det sker ruskigt många drunkningsolyckor varje sommar. De flesta helt i onödan.

  Gilla

 2. Jaha du, strömmarna runt Öjn är inte att leka med. Minns fortfarande hur en pojke på luftmadrass flöt iväg utan att föräldrarna såg det (och detta var långt före mobilernas tid) på ”vår” gotländska strand. Min bror simmade ut till grabben och fick in honom till land. Undrar om han fattade vad han egentligen gjorde – eller om pojkens föräldrar gjorde det. Ska kolla med brorsan när vi träffas.

  Just Tofta har jag aldrig varit till. Undviker helst alla turistfyllda ställen när jag är på Öjn ;-) Men jag vet att stranden är fantastisk och vattnet ofta varmare än på andra ställen. Och så solnedgångarna på det …

  Gilla

 3. Jo då, jag såg föregående inlägg med ditt toppen bidrag till Skyltsöndag. Kommenterade också, men WP hatar ju blogspot, så jag antar att min kommentar har hamnat i skräposten. Har nu kommenterat en gång till:-)

  Tofta strand skulle verkligen kunna ligga vid sydligare breddgrader. Otroligt fint. Å ”barn” har ju ingen känsla för kallt vatten heller om man säger så.

  Klokt av tjejerna att simma mot land istället för att rädda luftmadrasserna. Hoppas dock att de fick madrasserna tillbaka.

  Matvagnarna är helt okej, men jag saknar en gammal hederlig korvmoj där. Typ med lite onyttig mat som korv och hamburgare med pommes/potatismos. Den där vego- och hälsotrenden har gått lite till överdrift enligt mig.

  PS. Får se om den här kommentaren blir godkänd av WP. Hoppas det. DS

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: