Frankrike

Det perfekta hotellet strax utanför Paris

När vi planerade Frankrikeresan var vi snabbt överens om att vi ville till Versailles. Det ligger bara 50 minuters bilresa från Paris. Alltså gällde det att via Booking dels hitta ett boende för resans första natt, på lagom avstånd från Versailles dagen därpå, dels ett boende att åka till efter besöket på Versailles.

Bara tjugofem minuter från Versailles hittade jag det här hotellet – Renaissance Paris Hippodrome de St. Cloud Hotel. För 200 euro fick vi ett familjerum med två dubbelsängar och frukost inkluderad. Egentligen över den nivå vi brukar ha som gräns för hotellrum, men det perfekta läget avgjorde.

Om du är på bilsemester kan jag verkligen rekommendera att bo utanför de stora städerna, man får så mycket mer för pengarna. Och inte bara barnen utan även vi vuxna uppskattar att kunna bada i en pool om det finns, vilket det såklart oftare gör utanför städerna. Att jämföra med de två hotell jag bokat i större städer längre fram på resan, där man kunde tro att vi hade hamnat mitt i en kaotisk filminspelning för en ny Sune-film..! Hög ljudvolym, stojigt och ingen vidare respekt varken vid poolen eller i frukostmatsalen. Inte särskilt charmigt, så det skall vi undvika under framtida resor.

Här hade de en stor, uppvärmd pool med rymligt pooldäck. Allt var riktigt fräscht och personalen så trevlig. När jag linkade litet på grund av trötta vrister kom det fram en man från personalen och frågade om allt var bra med mig. Sådan omtanke uppskattas. Och trots närheten till Paris, var vi i princip ensamma vid poolen. Så lugnt och skönt!

Ingen i familjen trodde väl att jag överhuvudtaget skulle närma mig poolerna på resan, men där fick de tji ;) Jag badade faktiskt och simmade i princip varje dag, tack vare att poolerna var uppvärmda. Riktigt härligt.

Modernt och fint, och med bokhyllor som gav en trivsam stämning.

Litet snacks innan middagen. Det är alltid spännande att se landets lokala mat och drycker. Som här, en flaska med vatten i Edition Limitée med Eiffeltornet på. För den inhemska befolkningen är det ingenting märkvärdigt, men för mig blir det speciellt.

Det är inte alltid det finns restaurang på de hotell, slott och pensionat vi bor på. Just den här kvällen var det väldigt bekvämt att kunna äta på hotellet och möta upp med våra vänner som vi skulle resa tillsammans med under två veckor. Mitt val av middag blev en riktigt god anka, det kändes franskt och perfekt att inleda resan med :) Ingen jätteportion direkt, men med en förrätt som hotellet bjöd på och en dessert i form av min favorit, crème caramel, blev det alldeles lagom.

Frukostbuffén gjorde ingen besviken, där fanns allt. Ok, litet besvikna blev vi. När vi såg att de serverade Nutella, trots att den innehåller palmolja… Men bortsett från det fanns allt man kan önska sig. Dessutom serverat i en unik miljö med hästtema. Det måste man ju gilla!

Det här blev starten på två veckors frossande i croissanter till frukost. Så mycket bröd som jag åt under resan äter jag aldrig annars, och till slut sade kroppen ifrån och min vilopuls låg på över hundra slag per minut under flera dagar. Då tvingades jag skärpa till mig och börja tänka mer på vad jag åt.

Men vad är det med fransmän och yoghurt? Alltid dessa små förpackningar som mer känns som att äta en dessert än att äta frukost. Senare under resan letade vi efter tetror med yoghurt, men de enda stora förpackningarna innehöll inte krämig yoghurt, utan mer lättflytande drickyoghurt.

Ett hotell jag verkligen kan rekommendera – Renaissance Paris Hippodrome de St. Cloud Hotel

★  Bara 50 minuter från Paris
★  25 minuter från Versailles
★  50 minuter från flygplatsen Charles de Gaulle
★  Perfekt mjukstart på resan med bekvämt boende och hög standard
★  För ett familjerum om 29 m2 med två stora dubbelsängar och frukost inkluderad, betalade vi 200 euro

Ett inlägg kommer lägre fram med resvägen, sträckor och samtliga boenden, om någon skulle vilja göra motsvarande resa som vi.

Efter en trevlig eftermiddag vid poolen, en god middag och frukost begav vi oss mot Versailles, och därefter började resan ned genom vackra Loiredalen. Mer om det i nästa inlägg.

 

 

 

 

 

6 kommentarer

 1. Yoghurt äts inte i samma mängder som här hemma. Tetror finns nog ingenstans på kontinenten. Största är vad jag vet 500grams plastbyttor, de räcker inte långt. Men fransmännens små glas- eller keramikbyttor sparar jag och tar med hem ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, de där glas- och keramikbyttorna är ju så fina :) Tjejerna tar alltid sikte på dem när det är dags för frukost. Det roliga är att de har så många sorter, men alla i små förpackningar. Men fransmän gillar ju när det är litet :) Aha, så tetror med yoghurt är något mer svenskt/nordiskt då kanske?

   Gilla

 2. Det var jättefint på det här hotellet (vi var med om motsatsen också, jag skall visa alla boenden i ett eget inlägg senare så får du se), och perfekt som start på en rundresa eftersom allt fanns på plats. Bekvämt och bra och en mjukstart.

  Vad roligt att du tycker om bilderna! Jag är så självkritisk och när jag såg bilderna dels i displayen på kameran, dels på skärmen på datorn när vi kom hem, blev jag så missnöjd. Jag tyckte att konturerna var oskarpa och färgerna utfrätta. Jag brukar fota med mitt Canon EF 50/1,4, så jag hade det med mig, men fotade sedan i princip bara med mitt Canon vidvinkelobjektiv EF 16-35/4. Jag fotade ganska mycket med polarisationsfilter. Jag är inte helt kompis med varken objektivet eller filtret, men jag får väl öva mer :)

  Gilla

 3. Såg jättefint ut. Förstår om ni trivdes där. Nyfiken vad fotar du med för objektiv på resan. Har du flera objektiv med? Du får så himla fina foton på allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: