Italien

God mat och dryck hos Villa di Nottola i Toscana

Första kvällen åt vi middag på Villa di Nottola. Lantgårdens restaurang hade fått väldigt fina omdömen på tripadvisor, så vi var nyfikna på att se om det stämde. Däremot hade jag missat att man även kunde bo där. Hade jag läst på litet bättre hade vi nog valt att bo där, det var en så mysig plats, trevliga ägare, god mat, gott vin.

Jackie kollar in menyn. Första kvällen regnade och åskade det, så när det blev dags att beställa in antipasti flyttade vi in i själva restaurangen istället.

Isabella valde ett stort fat med pecorinoostar av olika årgång, från unga som bara var lagrade ungefär 30 dagar till äldre som var årsgamla, med fikonsylt och honung. Jag håller med henne helt och hållet, pecorino är så underbart gott..!

Så här stora portioner blev vi serverade, trots att det är fyra olika sorters rätter på menyn. Det här var den andra rätten, efter plockmaten som man inleder måltiden med. Kallas primi piatti och är oftast pastarätter. Sedan kommer secondi piatti, som där vi var i princip alltid var en kötträtt. Anka, duva, kanin, vildsvin, kalv. Till sist kommer desserten; tiramisu, pannacotta, gelato (italiensk glass), choklad.

Jackie älskade den hemgjorda, tjocka pastan (pici) med vildsvinssås, men orkade nog bara hälften. Då skrev ägaren av kostnaden helt och hållet för hennes rätt, trots att vi protesterade mot det. Vilken service!

Här odlade man sina egna druvor och gjorde sitt eget vin.

Ute på gården stod den här maskinen, som jag tror är en gammal vindruvspress, eller är det något helt annat? Någon som vet?

Vi köpte med oss en flaska av gårdens eget vin och njöt av vin och olika pecorino-ostar, fikonmarmelad och lufttorkad skinka litet senare under resan.

Middagarna började serveras tidigast vid sju i Italien, och efter tre rätter hade klockan hunnit bli tio. Det blev sena kvällar och ganska tidiga morgnar. Frukost vid åtta och sedan iväg på spännande utflykter för att uppleva så mycket som möjligt av Toscana. Eftermiddagarna tillbringade vi ofta vid poolen där vi bodde. En lagom dos av allt :)

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: