Frankrike

Missa inte Musée vivant du cheval i slottet Chantilly nära Paris

Jag hade läst att det fanns ett hästmuseum någon mil från Paris. Jag såg framför mig en liten lada med gamla sadlar och träns från första världskriget, eller något i den stilen. Men så var det verkligen inte…

Det visade sig att muséet låg i slottet Chantilly.

De 186 meter långa stallarna anses vara de vackraste i världen. De byggdes på 1700-talet på uppdrag av prinsen av Condé, Louis Henrik, hertig av Bourbon. Han trodde att han skulle reinkarneras som häst efter sin död och ville att stallarna skulle passa hans status.

Föreställningarna ändras från säsong till säsong. På youtube finns en del filmer från olika föreställningar, bland annat den här: http://www.youtube.com/watch?v=WwQ8eHfQHvE

Det levande hästmuséet var resans överraskning. Vi hade absolut inte väntat oss något liknande. Åk dit om ni skall till Paris! Det här är inte bara för hästälskare.

Har du sett filmen Levande måltavla så kommer du att känna igen dig när du kommer till Chantilly. Den spelades in bland annat där.

Innan vi åkte till hotellet fick tjejerna staden Chantillys egen glass.

Missa inte inlägget från vår dag i Asterixparken, en väldigt fin nöjespark med attraktioner, restauranger och fina miljöer!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: