Frankrike

Roadtrip från Paris till Bordeaux

Patrik och jag hade varit i Frankrike tidigare, men år 2012 reste vi för första gången till Frankrike med barnen. Vi flög till Paris och bilade ned till Bordeaux i sydvästra Frankrike och sedan tillbaka igen.

Under nio dagar har vi rest på småvägar från Paris via Loiredalen ned till Bergerac, öster om Bordeaux, och sedan upp igen till Paris.

Vi har bott på slott från 1400-talet med tinnar och torn och ätit gourmetmiddagar med utsikt över vinodlingarna.

Vi har badat och solat och utforskat omgivningarna. Och så har vi roat oss i Asterixparken. Bland annat.

Jag kommer att visa foton från vår resa och berätta om våra intryck av Frankrike och fransmännen. Frankrike är ett fantastiskt land! Så vackert med de små stillsamma byarna. Häckarna är perfekt klippta, men själva trädgårdarna ger ofta ett litet frisinnat intryck. Det som växer får växa. Fransmännen själva är älskvärda och hjälpsamma. Och maten, ja den är gudomligt god…

Byggnaderna var oftast av sten under vår resa. Jag tror inte att jag såg ett enda hus av trä under våra nio dagar i Frankrike. Och en märklig sak – alla verkar ha vita spetsgardiner i fönstren. Inte en bomullsgardin eller något annat tygslag så långt jag kunde se, bara spetsgardiner. Visst är det märkligt..? Vad kan det bero på..?

Det finns ofta ett slott från 1700-talet, inte sällan till och med från medeltiden, i anslutning till byarna. I början vill man fota alla, men efter ett tag blir man så van att se dem att man glömmer bort att imponeras. Men visst är det fantastiskt, att det finns så många slott bevarade i Frankrike. Det handlar om tusentals slott. Det låter mycket, men har man rest genom Frankrike så förstår man att det stämmer.

Blir du nyfiken på att se fler bilder och läsa mer om våra upplevelser genom Frankrike, klicka gärna runt här i bloggen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: