USA

Historiskt viktiga Charleston i South Carolina

Efter en spännande dag på Boone Hall Plantation åkte vi till hotellet och solade och badade litet innan middagen.

Till  middagen valde jag min färgglada klänning som jag köpte på Diva i Norrtälje! Jag tyckte att det var litet sydstatskänsla över den, med tyllunderkjol och allt!

Klänningen är färgstark, men ändå inte i närheten av vårt hotellrum. Intressant färgsättning… ;)

Vi besökte Calhoun Mansion, det var osannolikt vackert! Det var enormt stort, och enormt välskött. Huset var med i Nord & Syd, men trots att det ligger i amerikanska södern var det då ett nordstatshem i Pennsylvania.

Vi har fått möjlighet att se så otroligt mycket, som den här platsen där man anordnade slavauktioner på 1800-talet – Old slave market. Det är svårt att begripa att det faktiskt kunde förekomma slavhandel, och fortfarande förekommer, dock inte här och på det sätt som tidigare.

De är så snygga! När vi svängde in på ett Mickey D’s i dag stod det flera 18-wheelers där. Jag tog chansen att fota några av dem förstås. De är enorma, och det är inte så kul att ha dem på vägarna, men snygga är de i alla fall.

De snyggaste kommer från Peterbilt. Snygg front. Bakom förarhytten är det plats för en säng, wc och microvågsugn. För många av dem som kör lastbilarna är det en livsstil, och de är ute på vägarna större delen av året.

I dag blev det en lång bilresa. Barnen var jätteduktiga och det är så roligt att se hur de aktiverar sig på olika sätt av det de har tillgång till. De skapar lekar av det mesta, en kartong från Mickey D’s kan bli en hel värld!

Här har vi stannat för att köpa milkshakes och leka litet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: