USA

Berömda Boone Hall Plantation i South Carolina

Det var till Charleston i South Carolina som de flesta skepp anlände med slavar som sedan såldes på slavmarknaden. Vi har uppdaterat oss om hur det gick till genom att se den fenomenala serien Rötter av Alex Haley. Så fruktansvärt och obeskrivligt.

Vi har besökt Boone Hall Plantation, som är bevarat med både huvudbyggnaden och slavbostäderna, och som också varit med i många filmer om den tiden. Inte minst i Nord & Syd. Känner ni igen allén med 270-åriga ekar? Det är allén till berömda Boone Hall Plantatio. Den här platsen tog verkligen andan ur oss!

Ett spännande naturfenomen. Ekarnas rötter växer samman med tiden, och de kan dela vatten med varandra efter behov! Ganska unikt!

I går regnade det tydligen här i South Carolina, vilket var tur för oss. Vi fick se ekarna fullkomligt inklädda i grönt bladverk. Bladen blev gröna på grund av regnet, men blir strax efter bruna och torra igen.

Huvudbostaden på Boone Hall, där familjen Boone bodde.

Här satt Orry och Clarissa i serien Nord & Syd…

… och nu var det vår tur..!

I de här slavbostäderna bodde slavarna… Men bara de som hade en speciell uppgift, som att vara smed. De som arbetade på fälten bodde i trähus vid fälten.

Ni känner säkert till hur förhållandena var för dem som blev slavar i USA, annars kan jag verkligen rekommendera er att se filmen Rötter.

… den här ödlan låg i solen vid slavbostäderna…

Barnen tyckte att det var en riktigt bra dag, och för Bella var det här en av höjdpunkterna, hon lärde sig att blåsa bubblor ;)

Vi åkte på en tur runt plantagen, och fick se bomullsodlingen!

Vi åkte över en smal bro, där guiden stannade på mitten… Jag var ärligt talat rädd att det skrangliga fordonet vi åkte med skulle tippa ned i vattnet… Men guiden pratade på om alla ormar som trivs här, pekade ut en alligator i vattnet och berättade om fågellivet och växterna. Själv satt jag och funderade på hur jag skulle kunna rädda barnen om vi föll i vattnet..!

 

I efterhand är jag glad att vi åkte med på den där turen. Vi såg faktiskt ett par delfiner igen! Och det var spännande att se South Carolinas symbol; en särskild sorts palm, och höra historien om varför den blev det.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: