USA

Vi shoppar i Millenia Mall, äter på Mickey D’s och upplever träskbrand

Vi sov ut, till halv åtta, åt frukost och sedan var vi vid poolen ett par timmar. Sedan vidare mot ett otroligt fräscht och stort shoppingcenter, Millennia.

Vi shoppade litet…

… men det bästa var maten.  Äntligen fick jag äta grönsaker. Jag har valt grönsaker som tillbehör tidigare, men det blir så otroligt litet jämfört med hur vi är vana från Sverige.

Ingen risk att man skall behöva vara hungrig, sådana här skyltar dyker upp minst en gång per mil.

Och vi följer dem förstås… särskilt till McDonald’s, eller Mickey D’s som det kallas här, eftersom tjejerna äter ordentligt då, och dessutom får en sådan här liten rolig leksak i sitt Happy Meal.

Zoobles, som är ungefär som Pet Shops, men större och kan förvandlas från en boll till en figur. Tjejerna fick varsin när vi var i New York i november, och blev exalterade när de nu får en varje gång de äter hamburgare – det kan inte bli bättre tycker de :)

Det gick hur hur bra som helst att åka litet längre i dag. Barnen lekte och sjöng i baksätet, så vi körde säkert 30 mil utan minsta problem. Det är så smidigt med de raka, fina vägarna också.

När vi kommit litet utanför Jacksonville blev himlen plötsligt helt rödgrå och det kändes som det skulle bli storm. Men vi kände en konstig doft också… Bilderna här har jag lånat, men det var precis så grått som på bilden, men överallt, inte den minsta ljusglimt eller blått någonstans… Det kändes som att plötsligt vara med i Twilight Zone eller i Arkiv X…

Efter en liten stund började sådana här skyltar dyka upp längs vägen. Vi som hade tänkt övernatta i Jacksonville. Det kändes för obehagligt, innan vi visste vad som hänt, så vi fortsatte till Brunswick där vi har checkat in på Fairfield Inn by Marriott.

Här fick vi veta att det är en stor brand som pågått sedan slutet av april i Okefenokee Swamp. Ett blixtnedslag startade branden och i praktiken kan bara regn släcka den, eftersom det inte går att ta sig fram i träskmarkerna. Hur som helst är det ingen fara, folket här verkar luttrade och för dem hör det till vanligheterna att sådant här händer. Det är fem mil bort, så vi känner oss också lugna nu när vi vet mer.

Vi är i sydöstra Georgia nu, och landskapet som jag fotat från bilfönstret ser bland annat ut så här.

När vi sedan reser vidare från Charleston, kommer vi att komma högre och högre upp i bergen. Det blir spännande att se skillnaden! Tidigt i morgon åker vi vidare mot Savannah. Det skall bli sååå spännande att se om USAs pärla lever upp till förväntningarna! Savannah har röstats fram som Nordamerikas vackraste stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: