Frankrike

Bo som en prinsessa i Frankrike – Château des Vigiers

Här tillbringade vi fyra dygn av vår semester, tack vare Patriks golfvinst. Gratis boende och fyra trerättersmiddagar och frukost. På Château des Vigiers. Det var härliga dagar!

Trevligt att mötas av choklad och en flaska av slottets eget vin! Vällagrat dessutom.

Den godaste förrätt jag ätit tror jag. Tomatsoppa med lufttorkad skinka och chèvreost, mums så gott det var! Måste försöka återskapa rätten här hemma.

Jag kommer att sakna den fantastiskt goda maten. Så fräsch och alldeles lagom stora portioner. Inga feta såser eller särskilt fet mat överhuvudtaget, så man blev inte för mätt för att gå direkt till poolen efteråt.

Det var 32 grader och sol, så vi tillbringade minst fem timmar varje dag vid och i poolen. Barnen simmade och dök, hittade nya vänner och simmade ännu mer! Själv uppskattade jag mest av allt att få tina upp på min solstol.

Här står vi under ett av de många, många plommonträden vid golfbanan. Min solhatt med insytt värmeskydd blev flitigt använd.

Titta vilket härligt ljus det blev på kvällarna! Plommonen var otroligt många, och väldigt goda.

Här åt vi våra luncher och middagar när vi bodde i Bordeaux.

Om barnen blev uttråkade av att sitta länge och äta, fanns det en liten putting green.

Vi bodde inte i själva slottet, utan väldigt speciellt i faktiskt de enda träbyggnader jag såg under hela resan.

Allt var byggt med material från trakten, miljövänligt och med solenergi. Byggnaderna skulle efterlikna de lador där man torkade tobak förr i tiden i området. Modern design och teknik i gammaldags anda. Annorlunda och väldigt mysigt.

I nästa inlägg från vår Frankrikeresa skall jag visa bilder från Château de la Cazine, där vi bodde två nätter. Och från ett hästmuseum nära Paris som visade sig vara två gigantiska slott! Tala om hästälskande folk – det gillas. Vi besökte även Musée Rodin, och sista dagen var helt galen på Asterixparken. Vilken nöjespark! Den bara måste ni besöka om ni skall till Paris!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: